Ilısu Barajı enerji üretimine başladı

Ilısu Barajı enerji üretimine başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni sırasında katılımcıları maske ve sosyal mesafe konusunda uyardı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, video konferans yöntemiyle katıldığı Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Türbin Devreye Alınma Töreni’nde konuştu.

Ilısu Barajı ve hidroelektrik santralinin hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Projenin tüm safhalarında emeği geçen başta eski Tarım Orman Bakanımız Veysel Eroğlu beye şahsım milletim adına teşekkür ediyorum. Yine yüklenici firmalara teşekkür ediyorum. 2008'den beri kredisinden inşasına her aşamasında pek çok engellemeyle karşılaştığımız bu eseri kararlılığımız sayesinde ülkemize kazandırdık. Türkiye için Güneydoğu Anadolu bölgemiz için bu tesisten doğrudan faydalanacak şehirlerimiz için bugün bayram günüdür. Başta Ana Muhalefet olmak üzere aşırı uç muhalifler buranın yapımı karşısında merak ediyorum ne diyecekler? Terör örgütünün saldırılarına rağmen bu eseri bitirdik. Yola çıktığımızda birileri birkaç yıl iktidarda kalıp gideceğimizi düşünüyordu. Planlarımızı, programlarımızı, hedeflerimizi çeyrek asırlık, yarım asırlık, 1 asırlık dilimlere göre yaparak, geçmişten beri tüm siyasetçilerin teslim olduğu kısır döngüyü kırdık. Biz Cumhur İttifakı olarak dimdik bu yolda yürüyeceğiz. 17 baraj açılışını daha yapacağız. Ilısu Barajı'ndan esecek barış, kardeşlik, refah ve huzur rüzgârı inanıyorum ki asırlar boyunca bu topraklarda dalga dalga kendini hissettirecek. Burada toplanan suları yakında inşa edeceğimiz Cizre Barajı'na bırakarak hem 1.1 milyar kilovat saat enerji üretecek, hem de 765 bin dekar araziyi sulayabileceğiz. Bu tesisin ekonomimize yıllık katkısının 2,8 milyar lira olmasını bekliyoruz.”dedi.

“Türkiye 2002'de 276 baraja sahipti biz buna 585 baraj daha ekledik.” diyen Erdoğan, “Sadece 2020 yılında inşası tamamlanan 403 tesisi hizmete sunmayı planlıyoruz. Ülkeye ve millete hizmet yolunda durmak yok, yola devam anlayışıyla gece-gündüz eser üretmeye devam edeceğiz. Ülkemizde ekilmemiş tek karış toprak, harekete geçirilmemiş en küçük potansiyel bırakmadan, çok çalışarak yeni döneme hazırlanacağız.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ilısu Barajı Enerji Santrali 1. Tribün Devreye Alınma Töreni sırasında katılımcıları maske ve sosyal mesafe konusunda uyardıktan sonra açılış gerçekleştirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.