İlber Ortaylı: Türkiye'yi Atatürk yarattı, biz de onun torunlarıyız!

İlber Ortaylı: Türkiye'yi Atatürk yarattı, biz de onun torunlarıyız!

Muhafazakarlara baskı uygulamanın bahanesi olan Atatürkçülük son yıllarda en parlak dönemlerini yaşıyor. Ak Parti de "en iyi Atatürkçü biziz" yarışına girince ortaya garip manzaralar çıkmaya başladı

Prof. Dr. İlber Ortaylı, CHP Genel Merkezi’nde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla “Atatürk’ü Anmak ve Anlamak” başlıklı bir konferans verdi. 

Gençlerin isyankar tutumlarını övücü ifadeler kullanan Ortaylı, “Gençler artık direniyorlar, direniyorlar ve yapıyorlar. İnsanlar Atatürk’ün özlediği şeye girdiler” dedi.

Konferans salonunu görünce coşan Ortaylı, “Bugün, Atatürk’ün yaşadığını bir kez daha gördüm” şeklinde konuştu.

Atatürk'e ilahlık payesi de veren Ortaylı, "Biz Mustafa Kemal Paşa'nın, Atatürk'ün torunlarıyız. Onun yarattığı Türkiye'nin çocuklarıyız" dedi.

Arap özentisi b*ktan bir ümmet!

10 Kasım'la coşan Atatürkçülerden biri de Maxx Royal Resorts ve Voyage Otelcilik Grubu'nda Grup İnsan Kaynakları Eğitim Direktörü ve İcra Kurulu Üyesi olarak görev yapan Engin Sezgin oldu. 

Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla yaptığı sosyal medya paylaşımında İslam ümmeti hakkında skandal ifadeler kullanan Sezgin, "Bizlerin Arap özentisi b*ktan bir ümmetin soytarısı olarak değil, bir Cumhuriyet bireyi olarak yetişmemizi sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz..." dedi.

Sezgin'in skandal paylaşımı, sosyal medyada gündem oldu. Gelen tepkilerin ardından paylaşımını silen Sezgin, özür metni yayınladı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
11 Yorum