İki önemli şey vardır:

İki önemli şey vardır:

Hadis-i Şerif

Bismillahirrahmanirrahim

İbni Mesud (r.a.) rivayet ediyor:

İki önemli şey vardır: söz ve yol. En güzel söz, Allah'ın kelâmıdır. En güzel yol Muhammed'in yoludur. Dinde sonradan uydurulan şeylerden sakının. İşlerin en kötüsü dinde olmayıp da sonradan uyduru­lan şeylerdir. Her uydurulan şey bid'a, her bid'a ise sapıklıktır.
Dikkat ediniz! Emel ve arzularınız uzayıp da kalbleriniz katılaş­masın. Dikkat ediniz! Gelmesi kesin olan herşey yakındır. Uzak olan sadece gelmeyecek olandır.
Dikkat ediniz! Kötü kimse daha annesinin karnında iken belirle-nirfilerde iradesiyle kötülüğe gideceğini Allah sonsuz ilmiyle bilip öy­le yazar.] Bahtiyar kimse başkasından ibret alandır.
Dikkat ediniz! Mü'mini öldürmek kafirlerin, mü'mine sövmek fâ-sıkların vasfıdır. Bir mü'minin kardeşini üç günden fazla konuşma­yarak terketmesi helâl değildir.
Dikkat ediniz! Yalandan sakının. Çünkü ciddi de olsa, şaka yollu da olsa yalan söylemek caiz değildir. Kişi küçük çocuğuna söz verip de sonra onu yerine getirmemezlik etmesin. Çünkü yalan kötülüğe, kötülük de Cehenneme götürür. Doğruluk ise iyiliğe, iyilik de Cenne­te götürür. Doğru söyleyen kimseye "Doğru söyledi, hayır işledi" de­nir. Yalancı için de. "Yalan söyledi, günahkâr oldu" denir.
Dikkat ediniz! Kul yalan söyleye söyleye nihayet Allah katında ya­lancı olarak yazılır

Camiüssağir-2606