İki köyün hayali olan bağlantı yolu yapıldı

İki köyün hayali olan bağlantı yolu yapıldı

Oltu’nun Alatarla Köyü ile Yusufeli ilçesine bağlı Gümüşözü Köyünü birbirine bağlayacak olan bağlantı yolu Erzurum Büyükşehir Belediyesi Yol Şube Müdürlüğü Oltu Şantiye Ekipleri tarafından ulaşıma açıldı.

Yıllardır iki köy arasında bir bağlantı yolu yapılması için büyük çaba harcadıklarını dile getiren köylüler, “Bizim için artık bu yol bir hayal olmuştu. Bu talebimizden neredeyse vazgeçmiştik. Erzurum Büyükşehir Belediyemize, Yol Şube Müdürlüğüne ve Oltu Şantiyesi ekiplerine çok teşekkür ediyoruz” dediler. İki köy arasındaki 10 kilometrelik mesafeyi birbirine bağlayan yolun sevincini yaşayan her iki köy sakinleri 95 yılından beri girişimde bulunduklarını ancak bugüne kadar bir netice alamadıklarını ifade ettiler.

1995 yılında yapımına başlanan ancak sonradan vazgeçilen bağlantı yolunun artık yapılmayacağına inanan her iki köy sakinleri Erzurum Büyükşehir Belediyesinin konuya el atmasından sonra hızlı bir çalışma sonrası 10 kilometrelik bağlantı yolu ulaşıma açıldı. Yol yapımı tamamlandıktan sonra yolda incelemelerde bulunan Oltu Büyükşehir Belediye İl Meclis Üyesi Ahmet Zengin ve Oltu Şantiyesi Ekipbaşı Hüseyin Acar yolun gayet iyi yapıldığını ve her iki köye de rahatlıkla hizmet verebilecek şekilde yapıldığını belirttiler.

Meclis Üyesi Zengin, köylülerin memnuniyetlerini ifade etmeleri karşısında “Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e, Kırsal Kalkınma Daire Başkanı Bedri Özdemir, Kırsal Kalkınma Yol Şube Müdürü Ayhan Karaoğlu, Oltu Şantiyesi Ekipbaşı Hüseyin Acar ve yol yapımında çalışan personele teşekkür etti. 

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.