İHH dünyadaki yetimleri bayramda güldürecek

İHH dünyadaki yetimleri bayramda güldürecek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Kurban Bayramı'nda Türkiye'nin yanı sıra 17 ülkedeki yaklaşık 18 bin çocuğa bayramlık giysi hediye edilecek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından Kurban Bayramı'nda Türkiye'nin yanı sıra 17 ülkedeki yaklaşık 18 bin çocuğa bayramlık giysi verilecek.

Vakfın Kurban Çalışmaları Komisyonu Başkanı Orhan Şefik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakıflarının 23 yıldır kurban organizasyonu gerçekleştirdiğini, dünyanın dört bir yanındaki mazlumlara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

İHH olarak Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahiplerine kurban eti yardımının yanı sıra yetimlere de bayramlık giysi hediye edeceklerini dile getiren Şefik, dünyada 200 milyonu aşkın yetim çocuk bulunduğunu, buna Myanmar, Afganistan ve Irak başta olmak üzere 52 ülkenin dahil olmadığına dikkati çekti.  

"Yetim Gülerse Dünya Güler" sloganıyla Türkiye dahil 54 ülkede yaklaşık 70 bin yetimin bakımını üstlenerek sahip çıktıklarını vurgulayan Şefik, dönemsel olarak 100'ü aşkın ülkede 500 binden fazla yetime destek olduklarını kaydetti.

Kurban Bayramı'nda da 17 ülkedeki 17 bin 610 yetime bayramlık giysi dağıtacaklarını bildiren Şefik, ayrıca Türkiye dahil 10 ülkedeki 20 bin 131 çocuğa da okul çantası ve kırtasiye yardımı yapacaklarını belirtti.

İHH olarak hayırseverlerin katkılarıyla yetimlere sahip çıkmaya devam edeceklerini anlatan Şefik, "Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da yetimlerimize bayramlık hediye ederek bayrama mutlu girmelerini sağlayacağız. Kampanyamıza destek vererek yetimlerimize sahip çıkan tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Şefik, yetimler için isteyenlerin 80 lira karşılığında bayramlık giysi, 40 lira karşılığında kırtasiye yardımında bulunabileceklerini dile getirerek, bağış yapmak veya bilgi almak isteyenlerin İHH merkezlerine başvurabileceğini, ayrıca "ihh.org.tr" internet adresini ziyaret edebileceğini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.