İDSB: Teröre en güzel cevap İttihad-ı İslam

İDSB: Teröre en güzel cevap İttihad-ı İslam

Bu saldırı sadece bir kişinin yaptığı lokal bir eylem değil

Risale Haber-Haber Merkezi

İslam Dünyası STK'lar Birliği, Yeni Zelanda’daki terör eylemini kınayarak Müslümanlara birlik çağrısında bulundu.

Açıklama şöyle:

"Yeni Zelanda’da Cuma namazında yaşanan insanlık dışı vahşet, tüm İslam âlemini derinden sarsmış ve yaralamıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Bu terörist eylem, batı medyasının ve sorumsuz politikacılarının sürekli körüklediği ırkçı ve İslam karşıtlığının geldiği son noktayı gözler önüne sermektedir.

Cuma namazı için camide bulunan masum insanlara karşı yapılan bu saldırı, sadece Müslüman kardeşlerimize değil, tüm insanlığa yapılmıştır.

Bu saldırı sadece bir kişinin yaptığı lokal bir eylem değil, özellikle batı dünyasınca ısrarla sürdürülen bir anlayışın, nefret söyleminin ve cesaretlendirmenin sonucudur. Bu faşizan yaklaşım coğrafyamızı karanlık çukurlara çekmek ve bundan nemalanmak isteyen mahut odaklar tarafından her zaman sahneye konmaktadır.

Bu gibi saldırılara verilecek en güzel cevap doğusuyla batısıyla bir ümmet şuuruyla kendi içimizdeki birlik ve beraberliği temin etmek olacaktır. Yeni Zelanda’daki kardeşlerimiz sahipsiz değildir. İslam dünyası sağduyusuyla bu emsal eylemler karşısında dimdik duracak ve bu hain odakların emellerine ulaşmasına izin vermeyecektir.

Uluslararası toplum, İslamofobik faşist terörizme artık dur demelidir.

İDSB olarak bu terörist saldırıyı şiddetle kınıyor, başta BM olmak üzere olayla ilgili tüm etkili kurum ve kuruluşları, özellikle İslam İşbirliği Teşkilatını acilen faaliyete geçerek bu durumun bir daha yaşanmaması için somut adımlar atmaya davet ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.