İdil'in 30 binlik nüfusu 3 bine düştü

İdil'in 30 binlik nüfusu 3 bine düştü

İdil'de sokağa çıkma yasağı ilan edileceğine dair beklentiler üzerine halk ilçeyi terk etti, Nüfus 30 binken 3 bine düştü

PKK’ya yönelik Cizre ve Silopi’nin ardından İdil’de de operasyon düzenleneceği haberleri üzerine ilçe adeta boşaldı. Daha önce 30 bine yaklaşan ilçe nüfusu şimdi 3 bin civarında.

İdil’de, öğretim yılının ikinci yarısı başlamak üzereyken öğretmenlere 8-12 Şubat arasında İstanbul’da hizmet içi eğitim alacaklarına yönelik telefon mesajı gönderilmişti. Bu süre bitti ama bu kez de okul yöneticileri, öğretmenleri cep telefonlarından arayarak, ikinci bir emre kadar idari izinli olduklarını söyledi. 1200 öğretmen ilçeye dönmedi.

İçişleri Bakanı Ala’nın, “Sırada İdil ve Nusaybin var” açıklamasının ardından ilçede sokağa çıkma yasağı ilan edileceği beklentisi hâkim oldu. Bunun üzerine İdil’den göç başladı, nüfusu 30 bine yaklaşan İdil’de yaklaşık 3 bin kişi kaldı.

Bu arada TEOG sınavına hazırlanan 8’inci sınıfta okuyan 1000 ve YGS’ye hazırlanan 12’nci sınıfta okuyan 500 olmak üzere toplam 1500 öğrenci, Batman merkez ve Hasankeyf ilçesinde eğitimlerine devam edecek.

Haberler 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.