Hz. Muhammed (sav)’in hayatını en iyi anlatan 5 film aranıyor

Hz. Muhammed (sav)’in hayatını en iyi anlatan 5 film aranıyor

Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı.

Türkiye’de Peygamber Efendimiz adına düzenlenen ilk yarışma olan Alemlere Rahmet Kısa Film Yarışması’na başvurular başladı. 27 Ekim’de sona erecek başvurular sonrası Hz. Muhammed (sav)’in hayatını en iyi anlatan 5 film ödüllendirilecek.

Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in hayatı ve getirdiği evrensel mesajın topluma daha iyi aktarılması amacıyla organize edilen Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması ‘Ahlakı Kuran, Davası Furkan’ temasıyla bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor. Amatör ve profesyonellerin 27 Ekim’e kadar başvuruda bulunabilecekleri yarışmada eser sahipleri Hz. Muhammed (sav)’in hayatını anlatan ve 20 dakikayı geçmeyen çalışmalarıyla katılabilecek. Türkmedya’nın ana sponsorluğunda yapılacak olan yarışmada dereceye girecek olanlara toplam 35 bin liralık ödül dağıtılacak.

İLGİ ÇOK BÜYÜK

SİYER Vakfı Kültür Komisyonu Başkanı Mehmet Kaman, geçen yıl 50 filmin katıldığı yarışmaya ilginin bu yıl daha fazla olmasını beklediklerini söyledi. Kaman, hedeflerinin yarışmayı uluslararası arenaya taşımak olduğunu söyledi.

Olumsuz içerikler olmamalı

Yarışmaya herkesin katılabileceğini hatırlatan ve bu yıl animasyon türündeki filmlerin de kabul edileceğini kaydeden Kaman; filmlerin cinsellik, şiddet, sigara, küfür ve alkol gibi olumsuz içerikleri taşımaması gerektiğinin de altını çizdi ve “35 ve 16 milimetrelik filmler ile video tekniği veya dijital çekilmiş filmlerle başvuru yapmak mümkün” diye konuştu. 

Farkındalık istiyoruz

Yarışmaya katılımın en önemli şartının çekilen kısa filmlerin konularının, Hz. Muhammed (sav)’in hayatında özel birer yeri olan söz, tavsiye, tutum ve davranıştan esinlenmiş olması, olduğunu belirten Kaman, “Batı’da Peygamberimize karşı önyargı ve kasıt var. Ayrıca Müslüman coğrafyasında yaşanan sıkıntılar da Batı’nın, İslam’ı daha iyi tanımasını engelledi. Amacımız Peygamberimizin hayatı boyunca mücadele ettiği davanın daha iyi anlaşılması için sinema üzerinden bir farkındalık istiyoruz” dedi. Kaman ayrıca Peygamber Efendimizin getirdiği evrensel mesajın doğru bir şekilde anlaşılmasını sağlamak istediklerinin de altını çizdi.

Sinema akademisi açacağız

Dereceye giren filmlerin internet üzerinden yayımlanacağını anlatan Kaman, ayrıca İstanbul’daki ilçelerde ve destek bulmaları halinde de başka illerde de göstermeyi düşündüklerini kaydetti. Kaman, Siyer Araştırmalar Vakfı olarak amaçlarının önümüzdeki yıllarda sinema akademisi açmak olduğunu belirtti.

Toplam ödül 35 bin lira

Görselliğin diğer alanlara göre insanın gündeminde çok daha fazla yer aldığını ve bu yüzden Hz. Muhammed (sav)’in mesajlarının filmler üzerinde insanlara ulaşmasını istediklerini vurgulayan Kaman, bu yılki yarışmaya daha yoğun katılım beklediklerini de belirterek; “Jüri tarafından yapılacak değerlendirmelerin ardından ilk üç filmin yanı sıra iki de mansiyon ödülü dağıtılacak. Birinciye 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye 5 bin, mansiyon ise 3 ve 2 bin olmak üzere toplam 35 bin liralık ödül dağıtılacak” dedi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.