Hüsrev Altınbaşak'ın 'Bediüzzaman'ın mezarı Isparta'da olmalı' telgrafı

Hüsrev Altınbaşak'ın 'Bediüzzaman'ın mezarı Isparta'da olmalı' telgrafı

1960'ta Urfa'da vefat ettiğinin haberini alan Ahmet Hüsrev Altınbaşak, Bediüzzaman'ın naaşının Isparta'ya getirilmesi için kısa bir mesaj yazdı

Ahmet Bilgi-RİSALEHABER

Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 1960'ta Urfa'da vefat ettiğinin haberini alan Ahmet Hüsrev Altınbaşak ağabey, Bediüzzaman'ın naaşının Isparta'ya getirilmesini istediği ortaya çıktı. 

Bediüzzaman ve Nur talebeleri 1960'ın Mart ayında Isparta'dan Urfa'ya doğru yola çıkar. Polislerin peşinde olduğu yolculuk neticesinde Urfa'da İpek Palas oteline yerleşen Bediüzzaman ve talebeleri yoğun resmi baskıya maruz kalır. Bediüzzaman Hazretleri bir Ramazan ayında sabaha doğru Hakkın rahmetine kavuşur.

Vefat haberi yurdun dört bir yanına yayılır. Aynı haberi veren telgraf Isparta'ya da ulaşır. Bediüzzaman'ın önde gelen talebelerinden Ahmet Hüsrev Altınbaşak, vefat telgrafının arkasına yazdığı cevabi telgrafta naaşın Isparta'ya getirilmesi gerektiğine dair bir yazı kaleme alır.

Yazı şöyle:

"Hazret-i Üstad’ın vefatı bizi pek fazla üzmüş ve yıpratmıştır. Aziz Üstad’ın bütün eserleri ile hayatı Isparta’da geçmiştir. Aziz Üstad’ın kabr-i şerifleri de Isparta’da olması pek elzemdir. Mübarek Üstad’ın mübarek cesedlerini de her halde Isparta’ya getiriniz. Cümlenizi gözyaşlarıyla tâziye eder ve ebedi saadetler dilerim.

El-Bâkî Hüve’l-Bâkî
Hüsrev 

ahmethusrevtelgraf.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum