Hüseyin YILMAZ

Hüseyin YILMAZ

Eşeklik Parayla Değil!

İsmail Halis adında "halis" bir eşek, eşekliğinin muktezası olarak anırıp ortalığı velveleye vermiş! İsmet Özel nam kafa tasçının şâkirdi olarak öne çıkan bu ırkçı kafa, herhalde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Üstad Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri'nin Asa-yı Musa adlı eserini neşretmesinden rahatsız olmuş olacak ki, kazuratını ağzından çıkarmış!

Hezeyannâmesi şöyle:

"Üstüme vazife olmayan bu konuda haddimi de aşarak fakat bir okur, bir müslüman, bir Türk olarak kanaatimi - hatta mesuliyetimi paylaşmak isterim.

"Fetullahçı terörünün tüm sürecinden bağımlı ve bağımsız olarak; Risale külliyatının devasa bir "boncuk oyunu" olduğu kanaatindeyim.

"Ne demek.
Şu demek.

"Modern zaman müslümanlarının bugününe tek 1 lahza ve zerre faidesi olmayan büyük bir bulut hâlesidir Risale.
"Risale'nin inşa ettiği tek bir öncü, kurucu, yıkıcı, ihya ve inşa edici figür - insan - portre - model bulamazsınız.
"Bu büyük duygu ve dil balonunu, zihin kitaplığından, "Türkiye - Müslümanlık - İslamcılık" literatüründen çıkarmalıyız.

"Bu, mugalata labirentinin yıvış - iddiasız - meselesiz - kendine sığınan, analog bir makine insan üretimi dışında tek faydası olmadı Türkiye'ye. Olamaz da zaten.
"'Sen o baygın sevgilerin adamı değilsin' diyen İsmet Özel'e selam olsun."

İyi niyet ve hakikatten zerre miktar eser taşımayan bu hamakat ilamına, "Çüüüş!" demekten başka sarfedeceğim her kelime, bu mahlûka itibar etmek olur. Hayır, bu hataya düşmeyeceğim. Karşımda kabil-i hitab bir akıl olmadığı gibi, iknaa istidadı olan bir iyi niyet de yok.

Bu mahlûkun kafa tasının içinde taşıdığı, taaffün etmiş bir balçık değil, maymun beyni bile olsa idi, bir asırdır aydınlığına dünyanın her yerinde, cemiyetin her sınıf ve mevkiinde insanların koşup rahle-i tedrisine diz çöktüğü Bediüzzaman'ın son bin yılın en parlak Kutub Yıldızı olduğunu görebilir, anlayabilirdi.

Merhum Şerif Mardin'e Üstad Bediüzzaman'a eğilmesini tavsiye eden Cemil Meriç'in bu Kutub Yıldızı'na duyduğu hayranlığı merak etmeyecek kadar zekâ fukarası bu herif, hiçbir şekilde muhatab alınmayı hakketmiyor.

Size en acı hakikati söyleyeyim mi:

İsmail Halis'in yaptığı tam bir eşeklik ama sebebi aklının zavallılığı değil, Türkiye'nin en tehlikeli hastalığı ırkçılığa düçar olmasıdır.

Bu kafa tasçı yeni yetmeyi, Üstad'ı Özel gibi zıvanadan çıkarıp hezeyana sürükleyen Risale-i Nurlar değil, Üstad Bediüzzaman Hazretleri'nin Kürd oluşudur. Şayet Bediüzzaman Türk olsaydı, İsmail gibi, Özel de Nurları heceleyenler kervanına çoktan dahil olmuş olurdu.

Ama ırkçılık şifa bulmaz bir cünûndur, bir eblehliktir, bir eşekliktir! İsmail Halis de yediği bu halttan sonra şifa bulmayacaktır.

Söylediklerine gelince, başta söyledim: Tenkid ve tahlile, eğilmeye, kulak kabartmaya değer bir şey yok. Adam gibi ortaya çıkmayana adam muamelesi yapılmaz. İsmail adam değil...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
11 Yorum