Hür Adam Said Nursi söyleşisi

Hür Adam Said Nursi söyleşisi

MÜSİAD Gençlik Kurulu, Hür Adam Yönetmeni Mehmet Tanrısever ile söyleşi gerçekleştirecek

Risale Haber-Haber Merkezi

MÜSİAD Gençlik Kurulu, Hür Adam filmini Yönetmen Mehmet Tanrısever ile birlikte izleyecek ve ardından filmle ilgili söyleşi gerçekleştirecek.

Kurul tarafından yapılan açıklamada Türkiye’den başlayarak bütün dünyayı etkileyen Bediüzzaman Said Nursî’nin hayatını anlatan “Hür Adam”ın ilk kez dramatik bir yapıyla sinemaya uyarlandığı belirtildi.

Bediüzzaman için, “Küçük yaşta medrese eğitimiyle kendini geliştirdikten sonra Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşü ve cumhuriyetin kurulması sancıları arasında, savaşlar ve işgaller yaşayan bir millete İslam’ı ve imanı, asrın gerekleriyle hatırlatmak gayesiyle yola çıkan Bediüzzaman’ın hayatı, esaretler, mahkemeler, sürgünler ve hapislerle geçti. Sadece kitap yazdığı ve talebe yetiştirdiği için pek çok iftira ve komployla ortadan kaldırılmaya çalışılan Said Nursî, her şart altında yazımına devam ettiği Risale-i Nur Külliyatı adlı eserlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştı” ifadelerinin kullanıldığı açıklamada Gençlik Kurulu temsilcilerinin filmi izledikten sonra Yapımcı ve Yönetmen Mehmet Tanrısever ile söyleşi yapacağı belirtildi.

Söyleşi ve film gösterimi 12 Mart Cumartesi saat 12.30'da Haliç Kongre Merkezi'nde yapılacak.

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri