Hindistan'ın petrol ve uranyum hamlesi

Hindistan'ın petrol ve uranyum hamlesi

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin Kazakistan’ın başkenti Astana’ya yaptığı resmi ziyarette ortak petrol çıkarma anlaşması imzalandı

Kazakistan, 2015-2019 arasında Hindistan'a 5 bin ton uranyum vereceğini açıkladı.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin Kazakistan’ın başkenti Astana’ya yaptığı resmi ziyarette Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, Hindistan'a 2015-2019 arasında 5 bin ton uranyum sağlayacaklarını açıkladı.

Dünya'nın en büyük uranyum üreticisi olan Kazakistan'ın, Hindistan Başbakanı Narendra Modi'nin ülkeye gelmesiyle anlaşmaya vardığı söyleniyor.

Hindistan'ın uranyum alma sebebinin enerji üretimi olduğu belirtilirken, ülkenin nükleer kaynaklı enerjisini 14 kat artırmak istediği duyuruluyor.
Ziyaret dolayısıyla düzenlenen Kazakistan-Hindistan İş Forumu’nda ilk olarak iki ülke arasında ekonomik ve işbirliği yol haritası imzalandı. Kazakistan Başbakanı Karim Masimov ve konuk Başbakan Narendra Modi’nin başkanlığında gerçekleşen foruma 100 Hintli işadamı katıldı. 26 ana proje kapsamında imzalanan işbirliği yol haritası enerji, makine yapımı, metalürji, bilgi teknolojisi ve kimya sanayini kapsıyor.
KazakMunayGaz ve Hindistan’ın ONGC Videsh Limited şirketi Atrav bölgesinde bulunan Satpayev petrol sahasında ortak petrol arama ve üretimi için anlaşma imzaladı.

dunyabulteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.