Hilmi Yavuz’a 60. yıl sempozyumu

Hilmi Yavuz’a 60. yıl sempozyumu

Şairliğinin 60. yılında Hilmi Yavuz Sempozyumu

Yavuz’un ilk şiirini yayımlamasının ardından 60 yıl geçmiş olması, sempozyumun bağlamını belirliyor. 76 yıllık yaşamına 60’a yakın eser sığdıran Hilmi Yavuz Sempozyumu, 8 Aralık Cumartesi günü İstanbul Legacy Ottomon Otel’de saat 10.00’da başlayacak. Yavuz’un eserlerinin anlaşılmasına katkı sağlamak ve çok yönlü bir kültür adamını farklı açılardan tartışmak niyetiyle düzenlenen sempozyumun açılış konuşmalarını Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanlığı Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik yapacak.

Prof. Dr. Halil İnalcık ve Prof. Dr. İlber Ortay-lı’nın da katılacağı sempozyumda Yavuz’un başta şiirleri olmak üzere “sahih şiir” tezi,  özgün poetik görüşleri, Türk şiirine kazandırdıkları, savunduğu İslâm estetik medeniyeti tezi, İslâm medeniyeti üzerine ileri sürdüğü özgün bakış açısı, Türkiye’de ilk post-modern anlatıları kaleme alması, gazetede yazdığı yazılarla yazar-muharrir geleneğini devam ettirmesi ve hocalığı konuşulacak.

“Sahih bir şiirin 60 yıllık serüveni: Hilmi Yavuz’un şiiri”, “Hilmi Yavuz’un denemeciliği ve anlatı yazarlığı”, “Batı ve Doğu düşüncesi kavşağında Hilmi Yavuz ve İslam medeniyeti düşüncesi”,” “Hilmi Yavuz’un fikir yazıları”, “Hilmi Yavuz’un hocalığı” başlıklarıyla tüm gün sürecek sempozyuma çeşitli üniversitelerden öğretim görevlilerinin yanı sıra gazeteci-yazar Doğan Hızlan, sinema yönetmenleri Ezel Akay ve Derviş Zaim, Büyükelçi Prof. Dr. Kenan Gürsoy ve yazar Nilüfer Kuyaş da katılacak. Sempozyum, ücretsiz ve halka açık olacak.

Zaman