Hesapta unutulan paralar için uyarı

Hesapta unutulan paralar için uyarı

TMSF, bankalarda unutulan ve zaman aşımına uğrayacak olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklarıyla ilgili hesap sahiplerinin, 31 Mayıs'a kadar sorgulama yapıp banka şubelerine başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bankalarda unutulan ve zaman aşımına uğrayacak olan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklarıyla ilgili hesap sahiplerinin, 31 Mayıs'a kadar sorgulama yapıp banka şubelerine başvurmaları gerektiğini hatırlattı.

TMSF tarafından yapılan açıklamada, "Mevduat ve Katılım Fonunun Kabulüne, Çekilmesine ve Zaman aşımına Uğrayan Mevduat, Katılım Fonu, Emanet ve Alacaklara İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik" gereğince, bankalar nezdinde 2015 yılında zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklara ait listelerin belirlendiği anımsatıldı.

Açıklamada, 2005 yılından itibaren hareket görmeyen hesaplara ait listelerin, 5 Şubat - 31 Mayıs tarihleri arasında bankaların kendi internet sitelerinin yanı sıra, "www.tmsf.org.tr", "http://www.tbb.org.tr" ve "http://www.tkbb.org.tr" adresleri üzerinden sorgulanabildiği belirtildi. Listelerde adı bulunan hak sahiplerinin, 15 Haziran 2016 tarihine kadar ilgili bankalara başvurmaları gerektiği vurgulanan açıklamada, "Bu tarihe kadar başvuruda bulunmayan hak sahiplerinin mevduat, katılım fonu, emanet ve alacakları gelir kaydedilmek üzere TMSF'ye devredilecek" ifadesine yer verildi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.