Helal’inden kahve için

Helal’inden kahve için

Türkiye’yi 39. pazar ülke olarak seçen dünyanın ilk helal sertifikasına sahip organik kahve üreticisi Organo Gold’un takım lideri Ahmet Bozoğlu, Türkiye’nin ciddi fırsatlar oluşturduğunu söyledi.

Organo Gold’un Türkiye takım lideri Ahmet Bozoğlu, merkezi Kanada’da bulunan şirketin  38 ülkede faaliyetlerini sürdürdüğünü ve 39’uncu ülke olarak Türkiye’nin seçilmesinin Türkiye’ye duyulan güvenden kaynaklandığına dikkat çekti. Los Angeles’te altın brokerlığı yaptığı esnada firmayla tanıştığını belirten Bozoğlu, “Firmayı inceledim. Türkiye’ye açılmak istediklerini fark ettim ve sürece dahil oldum” dedi. Kahvenin Amerika için vazgeçilmez bir ürün olduğunu, kırmızı reishi mantarının organikliği ile kahveye yeni bir boyut kattıklarının altını çizen Bozoğlu şöyle devam etti: 

“ABD Tarım Bakanlığı’nın sertifikasına sahip ürünler aynı zamanda Helal Kahve kültürü üzerinden de tüketiciyle buluşuyor. Kahve ile mantarı harmanlamışlar.  Network sistemi şeklinde çalışılıyor. Distribütör ya da net üzerinden satın almak gerekiyor. Türkiye’de 8 Mart’ta açılış yapıldı.  Siparişler distrübitörler üzerinden 1 Nisan’da olacak.”

6 AYDA 20 BİN KİŞİYE ULAŞIRIZ

“Şirketin kazanç planında yüzde 50 komisyon dağıttığını,  Türkiye’de 70’ten fazla Network firması bulunduğunu, yaklaşık  2 milyon kişinin bu alanda çalıştığını” kaydeden Bozoğlu, “Müslümanlar için helal çok önemli. Türkiye’den 100 milyon dolarlık ciro beklentimiz var. Bu kazancın yüzde 50’si çalışanlara gitmiş olacak. Yaklaşık 20 şehirde takım arkadaşlarımız var. Birkaç ay içerisinde 1000 kişi, 6 ayda ise 20 bin kişiye ulaşmak istiyoruz” diye konuştu. “Türkiye’ye 5 ürünle girdik. İnsanlara önce kahveyi içiriyor, geri dönüş sunumu yapıyoruz. Görüşleri bizim için önemli” diyen Bozoğlu, “Şirket 2008’de kuruldu. 1 milyar dolarlık pazara ulaşmış durumda. Dünya genelinde 1 milyon 700 bin üyeye sahip. Los Angeles ve New York’ta takımım var. Şirketten çıkan ürün 3 günde yerine ulaşıyor. Depomuz Gebze’de” dedi.

SATIŞLAR HER YIL  YÜZDE 20 ARTIYOR

Fiyat gamının 55 liradan başlayıp 66 dolara kadar ulaştığını söyleyen Bozoğlu, diş macunu, sabun, losyon, çikolatalı kahve, sade kahve ve kafe lattenin portföylerinde olduğuna vurgu yaparken reishi mantarı ile birlikte harmanlanan kahvenin Helal ve sağlıklı tüketimine de hitap edecek bir ürün olduğunu kaydetti. “Petrolden sonra en çok işlem gören ikinci emtia kahve” diyen Ahmet Bozoğlu, “Kahve satışları  her yıl yüzde 20 artış gösteriyor. Amerika’da insanlar evden çıkarken çocuklarını öpmeyi unutur ama kahve içmeyi unutmazlar. Biz kendi kültürümüzle  kahveyi sevdirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

yeniakit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.