Hayyam üçgeni

Hayyam üçgeni

Caner Kutlu'nun öyküsü...

Adımı söylemeyeceğim. annem ve babam tıp fakültesinde tanışmışlar. birisi operatör diğeri anestezi uzmanı. uzun yıllar almanya’da çalışmışlar. babam eski anarşistlerden. ihtilalde arandığı için yurtdışına çıkmışlar annemle. ablam orda doğmuş. başarılı bir mesleki kariyer sonunda yurt özlemi içinde geri dönmüşler. babam adını ve soyadını değiştirmiş. sol bir partinin il başkanlığına kadar yükselmiş. benim doğumum biraz geç olmuş. sonra hacca gitmişler. şimdi babam eskiyi unutmuş görünür. çok güzel bir evleri ve arabaları var. bankada yüklü paraları yatıyor. dini tarafları güçlü. kendilerini her taraftan garantiye almış gibiler.

Ablam ekonomi okudu. iki yıl süren bir evliliğin ardından eşinden henüz boşandı. bir bankada uzman olarak çalışıyor. ailemden ayrı yaşıyor.  

Benim yaşamım onlardan çok farklı. ben kuralsızım. üniversitede okuyorum. yurtta tek kişilik bir odada kalıyorum. gündüz kumar sitelerine girerim. harçlıklarımı arttırmaya çalışırım böylece. son bir kaç aydır üst üste kazanıyorum. bazı kişiler tarafından da izlendiğim oluyor. kimse kolay para kazananı sevmez.

Geceleri uyumam. korku fimleri seyrederim. arkadaşlarımla internet sohbetleri yaparım. sabaha kadar içerim.

En sevdiğim göz rengi kırmızıdır. en beğendiğim vücud rengi kızıl ötesi.

Şarkılarımı kendim söylerim. sözleri anlamsızdır. besteleri karmaşıktır. kulaklarım söz işitmez.

Matematiktir tek tutkum.

Tozlu havaları severim. burnum ancak o zaman koku alır. kollarım iğne izi içermez. korkarım iğneden. burnum hayatın tozunu çabuk alır. sonra uzunca uyurum. uyku herşeyi taşır yeni güne. sözlükler tekrar dolar.

Şiir okurum. şairleri sevmem. aşk menfaatçiliğin zirvesidir. tek yaşanır. aşıklar aşağılık menfaatperestlerdir.

Bu yüzden severim ömer hayyamı açıkça söyler isteğini. bir üçgen çizmiştir o da benim gibi. tepesinden aşağı düşer her keresinde. ama ağlar dürüstçe.

Ömer hayyam üçgenidir aşkın haritası.

Akşam üzeri olunca banyoya girerim dilimde bir şiirle.

Başım dönmeye başlar.

Klozet kapağına yapışırım. ellerimle sarılırım geçmişime. sözler dolanır başımda. bir üçgen çizerim. silikleşirim tozlar burnumdan akar içeri.

Gözlerim en sevdiğim rengini görür. bedenim de... düşerim .

Aşk değil şefkattir isteğim.

Baba şefkati değil.

Annemin şefkati değil.

Allah'ın şefkati.

Kapıyı arıyorum ben dışarı çıkacağım.