Hayrat Vakfı Sudan’da ilk hafızlarını mezun etti

Hayrat Vakfı Sudan’da ilk hafızlarını mezun etti

2018 Temmuz ayında hafızlık eğitimine başlayan Sudanlı 12 kız hâfızlıklarını tamamlayarak icazetlerini aldı.

Türkiye usulüyle hafızlıklarını yapan öğrenciler vakfın hocaları tarafından geliştirilen teknikler ile 3 ay 10 gün ile 9 ay arasındaki farklı zamanlarda kısa sürede hafızlıklarını bitirmiş oldular. Bu sürede hafızlardan iki kişi tek celsede Kur’an’ı baştan sona yanlışsız dinletti.

Türkiye Cumhuriyeti Sudan Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Bülent Dadaş hafızları imtihan etti. Ve yüksek puanlarla imtihanı kazandılar.

Mezuniyet törenine temsilci gönderen Türkiye Cumhuriyeti Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu hafızlara hediye gönderdi. Büyükelçilik adına Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Dadaş bir konuşma gerçekleştirdi.

Mezunuyet törenine mezun olan Hafızların aileleri ile yeni hafızlığa başlayan hafız dayıları ve aileleri de iştirak etti. Anne ve babaları temsilen konuşma yapan veliler duygu yüklü cümlelerle hem çocuklarına hem Hayrat Vakfı'na hem de hafızlık hocalarına teşekkür ettiler.

Tören esnasında hafızlar sahnede Kur’ân’ı öperek ele elden dolaştırdıktan sonra kursun yeni hafız adaylarına emanet ettiler.

Vakıf adına bir konuşma da İsmail Kaya gerçekleştirdi. Hâfızları Kur’an’ın lafızını ezberlemekle beraber Kur’an’ın manasını hayatımızda tatbik etmenin ehemmiyetinden bahseden Kaya, “Allah, Rahman ve Rahim’dir. Peygamberimiz rahmet peygamberidir. Dinimiz kolaylık dinidir. Siz Hafize kardeşlerimiz şefkat kahramanlarısınız. Öyle güzel yaşayın ki sizi görenler Kur’an’a aşık olsun. Peygamberimizi sevsin sünnetine yapışsın. Sizi görenler sizin yaşantınızda İslam’ın rahmet dini olduğunu bilsin” dedi. Ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Törende hafızlara Din Hizmetleri Müşavirliği ve kurs tarafından hazırlanan diplomaları verildi ve hatıra plaketleri takdim edildi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum