Hayati İnanç: İslam'da paranın yeri ceptir, kalp değildir

Hayati İnanç: İslam'da paranın yeri ceptir, kalp değildir

Avukat-Yazar Hayati İnanç, "Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olur" dedi.

24 TV'de Esra Elönü'nün Arafta Sorular programına konuk olan İnanç, kalpteki dünya sevgisinin atılması gerektiğine dikkat çekti.

İnanç, "Kalpte dünya sevgisi bulunması Kabe'ye put sokmak gibidir. Kalbini temizle, cilala... Allah'ı istiyorsun, pis eve Allah gelir mi? Sevmekte sıkıntı var, elde etmekte değil. Din-i İslam'da paranın yeri ceptir, kalp değildir. Yerine koyarsak sıkıntı yok. Dünya deniz gibidir diyor Hz. Mevlana, insan da gemi, üzerinde gideceksin. Menzil ise ahiret. Altındayken seni güzel gezdirir de denizin suyu içine girerse batırır. Yani bunu sevme, kalbine sokma ama kullan. Zaten senin hizmetine yaratıldı, vazifesi o. Her ne olursa olsun hak ettiğinden fazla değer verdiğiniz zaman başınıza bela olur. Haddini aşan zıddına döner. Derdi dünya olanın, dünya kadar derdi olur' ifadelerini kullandı.

BEDİÜZZAMAN'IN "DÜNYA SEVGİSİ"NE DAİR TAVSİYESİ

Hayati İnanç'ın sözleri, dünya sevgisi ile ilgili Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin tavsiyesini hatırlattı:

"Hem dünyayı, âhiretin mezraası ve esmâ-i İlâhiyenin âyinesi ve Cenâb-ı Hakkın mektubatı ve muvakkat bir misafirhanesi cihetinde sevmek, nefs-i emmâre karışmamak şartıyla, Cenâb-ı Hakka ait olur.

"Elhasıl: Dünyayı ve ondaki mahlûkatı mânâ-yı harfiyle sev; mânâ-yı ismiyle sevme. "Ne kadar güzel yapılmış" de. "Ne kadar güzeldir" deme. Ve kalbin bâtınına, başka muhabbetlerin girmesine meydan verme. Çünkü, bâtın-ı kalb âyine-i Sameddir ve O'na mahsustur." (Sözler, 32. Söz)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum