Hassan b. Sâbit Sinema Akademisi

Hassan b. Sâbit Sinema Akademisi

Siyer Vakfı geçtiğimiz yıl sinema alanında başlattığı programlara bir yenisini daha ekliyor

Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Âlemlere Rahmet Kısa Film Yarışması’ndan sonra şimdi de Hassan b. Sâbit Sinema Akademisi’nin startını verecek. 

Vakıf tarafından yapılan açıklama şöyle:
Bu çalışmayla yapılacak10 seminer ile Sinema’ya İslami bir bakış açısı ve yeni bir ufuk kazandırmayı hedeflemektedir.

Günümüzde medya ve sinema insanları etkilemek için kullanılan en önemli iletişim araçlarındandır. Cahiliye devrinde de medya ve sinemanın işlevini şiir ve hitabet yerine getiriyordu. Hassan b. Sabit (ra) ise bu sahanın en önemli temsilcilerinden biri olup, Hz. Peygamber’in (sas) en maharetli şairlerindendi. Bundan dolayıdır ki, günümüzün yönetmenleri, yapımcıları, senaryo yazarları ve tabi ki oyuncuları bir yönü ile Hassan b. Sabit'in rolünü oynamaktadırlar.

Siyer Vakfı yaşadığımız asırda Hassan b. Sabit’in rolünü oynayan bir nesli nasıl yetiştirebiliriz diye düşüncesi ile onun muallimliğinde böyle bir Akademi çalışması başlatma kararı aldı. Asrımızın en güçlü iletişim aracı olan sinemayı kullanarak, Efendimiz ’in (sas) çağlar üstü mesajı olan Kur’an’ı Kerim ve Sünnet-i Seniyye’yi ,bu çağın insanının zihnine işlemek adına küçükte olsa bir adım atmak için harekete geçti.

Akademi, sanat ve sinema alanında uzman 10 konuşmacının katılımı ile gerçekleşecek. Bu küçük adım ile dillerin, gönüllerin ve zihinlerin Allah’ın mesajlarına kapandığı şu zaman diliminde, Âlemlere Rahmet Hz. Muhammed’i (sas) anlamak ve anlatmak adına sinema alanında yeni bir ufuk kazandırılması hedeflenmektedir.

Bu programlara katılacak olan konuşmacılar  Muhammed Emin Yıldırım, Serdar Akbıyık, Münib Engin Noyan, Mesut Uçakan, Ulvi Alacakaptan, Bülent Ata, Yrd.Doç.Dr. Bilal Yorulmaz, Yusuf Kaplan, İsmail Lütfi Çakan ve Serdar Demirel gibi kendi sahasında uzman isimler olacak.

10 seminerin sonunda yapılacak olan sınavda birinciye Canon 7D Body DSLR, ikinciye Canon 60D, üçüncüye Canon 650D fotoğraf makineleri hediye edilecek.

14 Mart’ta başlayacak olan dersler 16 Mayıs’ta sona erecek. Dersler Cumartesi günleri saat 13.00’da başlayacak ve erkek-hanım tüm isteyenler katılabilecek. Ücret talep edilmeyen bu bilinç programlarında seminerlerin en az 8 tanesine katılanlar sınava girebilecek.

13 Mart 2015’e kadar kayıtları devam edecek olan programa, internet üzerinden değil şahsen merkezimize gelinerek ancak kayıtlar yapılabilecek.

Daha fazla bilgi için 0 212 567 90 41

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.