Harran Üniversitesi'nde ‘Bediüzzaman’ın Gözüyle Toplum ve Aile’ konferansı 

Harran Üniversitesi'nde ‘Bediüzzaman’ın Gözüyle Toplum ve Aile’ konferansı 

Fen-Edebiyat Fakültesi seminer salonunda yapılan etkinliğe, öğretim üyeleri ve idari personel katıldı

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Bediüzzaman’ın Gözüyle Toplum ve Aile’ konferansı Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz tarafından verildi.

Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan konferans öncesi yaptığı açılış konuşmasında bu güzel etkinliğe katılan herkese teşekkür etti ve Bediüzzaman’ın modern dünyanın toplumsal ve kültürel anlamda karşılaştığı sorunlara ışık tuttuğunu ve bu noktalarda çok önemli çözüm önerilerinin bulunduğunu söyledi. Prof. Dr. Akan, ‘’Üstad Bediüzzaman fenni ve dini ilimlere çok önem vermiştir. Hem toplum hayatındaki hem de aile hayatındaki sorunlara çare bulmamız için Üstad’ın bize göstermiş olduğu yolu takip ederek sorunların üstesinden gelebiliriz’’ dedi.

Bediüzzaman’ın müsbet hareket düsturunu esas maksat yapması konusunda düşüncelerini anlatan Prof. Dr. Musa Kazım Yılmaz, ‘’Bediüzzaman sadece fert, aile, toplum değil, dünya barışı için çok önemli prensipler ortaya koymuştur. Dünya barışının sağlanması için müspet hareket şarttır. Bediüzzaman’ın doğduğu yıllar Osmanlı imparatorluğunun çöküşünün hızlandığı yıllardı. Bütün imkânsızlıklara rağmen kendisi, sadece ülkemiz değil, tüm dünyaya hitap edebilme bahtiyarlığına erişmiş bir âlimdir. Eserleri 65 dile çevrilmiş ve okunulan bir başka âlim gösteremezsiniz. Said Nursi müspet hareket düsturunu her zaman uygulamıştır. Bizler asayişi muhafazayı netice veren müspet iman hizmetinin içinde her sıkıntıya karşı sabırla ve şükürle mükellefiz, diyerek herkese tavsiyelerde bulunmuştur. 29 yıl hapis ve sürgün hayatı yaşamıştır. Hapiste dahi irşad vazifesini yapmıştır. Hapishaneleri bir medreseye dönüştürmüş, azılı katil olan mahpusları ise ekmeğini karıncalarla paylaşan merhamet sahibi kişilere çevirmiştir. Hapiste yasaklar içerisinde bile kibrit kutuları üzerine dahi olsa eserlerini yazmıştır’’ diye konuştu.

Balıklıgöl

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.