Harç pulu Maliye’ye sorulacak

Harç pulu Maliye’ye sorulacak

İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin milyonluk vurgun davasında ‘maliye harç pulu’ adı altında bir payın bulunduğunu belirten Mahkeme heyeti, bunun Maliye Hazinesi’ne sorulmasını kararlaştırdı.

İstanbul'daki 152 esnaf odasının çatı kuruluşu olan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin milyonluk zimmet vurgun davası görülmeye başlandı. Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tanık sıfatıyla ifade veren eski vezne görevlisi Nazir Açık, yapılan iş ve işlemleri gösterir nitelikte tahsilat belgesini mahkeme heyetine sundu.

GÜMRÜK DE DAHİL OLDU

Tahsilat bilgilerini içeren örnekte 'maliye harç pulu' adı altında bir payın da bulunduğunu belirten mahkeme heyeti, dosyaya sunulan tahsilat bilgileri içeren örneklere göre maliye harç pulu adı altında bir payında bulunduğu göz önüne alınarak Maliye Hazinesi'ne davetiye gönderdi. Zimmet davasına Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da talebi doğrultusunda müdahil oldu.

BİLİRKİŞİ ATANDI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin yaptığı tespitlerle Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2015/97693 soruşturma sayılı dosyası mevcut olduğu belirtilerek, her iki dosyadaki zimmet miktarlarının farklı olduğuna dikkat çekildi. İki dosya arasındaki ihtilafın giderilmesi talebine olumlu yanıt veren Mahkeme Başkanı Bülent Akasma, bilirkişi atanmasına hükmetti.

Yeni Şafak

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.