Hafta sonu hava nasıl olacak?

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Sıcaklıkların bazı bölgelerde azalsa da ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu Bölgesi ile Kahramanmaraş, Adıyaman ve Siirt çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve yükseklerinde yer yer kar yağışlı geçmesi bekleniyor. Bu sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde Karadeniz kıyı kesimi ile Doğu Anadolu'nun doğusunda, gece saatlerinde Marmara'nın doğusu, İç Ege ile İç Anadolu'nun batısında yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Batı bölgelerde hissedilir derecede (2 ila 8 derece) azalacağı ancak ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneybatıdan zamanla batısı kuzey batıdan hafif ara sıra orta kuvvette, Orta Karadeniz, Güney Ege, Batı Akdeniz'de kuzey, Doğu Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bu sabah saatlerinde Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'de toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çamur şeklinde yağış, hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İllerimizde beklenen sıcaklık değerleri şöyle:

BURSA 15
EDİRNE 13
İSTANBUL 12
KIRKLARELİ 14

A.KARAHİSAR 18
AYDIN 21
DENİZLİ 20
İZMİR 20

ADANA 25
ANTALYA 21
BURDUR 19
MERSİN 21

ANKARA 18
KONYA 20
SİVAS 15
YOZGAT 18

BARTIN 18
BOLU 18
SİNOP 11
ZONGULDAK 13

ARTVİN 15
BAYBURT 9
SAMSUN 11
TRABZON 12

ELAZIĞ 17
ERZURUM 8
MALATYA 18
VAN 4

BATMAN 20
DİYARBAKIR 20
GAZİANTEP 22
MARDİN 17 

TRT Haber  

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.