Hacı adayları Diyanet'e emanet

Hacı adayları Diyanet'e emanet

Diyanet İşleri Başkanlığı hacı adaylarını Türkiye'de de kutsal toparaklarda da yalnız bırakmıyor. Diyanet hacı adaylarına sağlıktan güvenliğe birçok hizmet sunarken verdikleri yeme-içme hizmetleriyle de 24 saat çalışıyor.

Yenişafak'ın haberine göre Hacı adaylarının her türlü ihtiyaçı ile ilgilenen Diyanet İşleri Başkanlığı hacı adaylarını Türkiye'den Mekke'ye kadar yanlız bırakmıyor. En çok sağlık hizmetlerine önem veren Diyanet Mekke'de bir hastane, 13 sağlık ocağı ve 2 sağlık merkezini hacı adaylarının hizmetine sundu. Bunlarla da yetinmeyen Diyanet Mekke'de ve Medine'de 577 sağlık personeli ve 15 ambulansla hizmet vermeye devam ediyor. Bunların dışında Kur'an okumayı bilmeyenlere Kur'an eğitimi verilirken kurulan özel mutfaklarla hacılara Türk yemekleri hazırlanıyor. 

İLK İŞ HACCA HAZIRLIK 

Hacı adaylarına hac yolculuğu başlamadan önce Diyanet tarafından eğitm veriliyor. Hac ibadetini yapmadan önce eğitilen hacı adayları daha bilinçli şekilde ibedetlerini yapıyor. Seminerler sırasında birbirleri ile de tanışan hacı adayları aldıkları eğitimlerin ardından neler yapacaklarını daha iyi anlıyor. Bunlarla da yetinilmeyerek hacılara Mekke Medine'yi tanıtan kitaplar ve CD'ler veriliyor. 

40 KİŞİYE BİR DİN GÖREVLİSİ 

Mekke yolculuğunun aşamalarını ve Diyanetin havaalanlarındaki hizmetlerinden bahseden Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdür Vekili Umre Daire Başkanı Yaşar Çapçı Cidde havalimanında Diyanetin 20'ye yakın personeli bulunduğunu anlatarak "Havalimanında bulunan arkadaşlar buraya gelen hacılarımızın Mekke'ye intikalini sağlıyor" dedi. 
Diyanetin verdiği din hizmetlerini anlatan Yaşar Çapçı verilen hizmetleri şu sözlerle açıkladı: "Her 40 kişiye bir din görevlisi veriliyor. Bu kişiler ayrı ayrı dört grup olduklarında başlarına bir kafile rehberi veriliyor. Bunların dışında hacılar otellerine gittiklerinde de hacılarımızla durmaksızın İrşad programı yapıyoruz. Uygun bir yerde toplanıyoruz. Kur'an ve ilahiler okunuyor. Hocalarımız hemen hemen tüm kafileler baştan sona kadar dolaşılarak hacılarımızla görüşüyor." 

2 ÖĞÜN YEMEK 

Hacı adaylarının önceki yıllarda yemek konusunda sıkıntılar çektiğini dile getiren Çapçı artık böyle bir sorun yaşanmadığını ifade ediyor. Çapçı Diyanet'in bölgede kuruduğu merkezi mutfaklar olduğunu söyleyerek "Setifikalı ahçılarımız sabah ve akşam olmak üzere günde iki kere yemek çıkarıyorlar. Burada en az 45 bin kişiye yemek hizmeti sunuyoruz" dedi. Çapçı yemeklerin sıcaklıklarını muhafaza eden kaplarla hacıların otellerine kadar getirildiğini de sözlerine ekledi. 

GÖREVLİLER HAZIR BEKLİYOR 

Diyanet İşleri Başkanlığına ait Mekke ve Medine'de bulunan hastane, sağlık ocağı ve sağlık merkezleri 2 başhekim, 7 başhekim yardımcısı, 2 başhemşire, 114 uzman doktor, 108 pratisyen, 7 diş hekimi, eczacı, sağlık teknisyeni, laborant ve diğer sağlık görevlileri de olmak üzere toplam 577 personel ve 15 ambulansla hacı adaylarına 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.