Hac başvuruları sona eriyor

Hac başvuruları sona eriyor

Hac farizasını eda etmek isteyenler için başvurular, 27 Ocak Çarşamba günü sona eriyor.

Kutsal topraklara gitmek isteyen hacı adayları için ön kayıt ve kayıt yenileme işlemleri 18 Ocak’ta başlamıştı. 2 yıldır kota nedeniyle yeni müracaat alamayan Diyanet, bu yıl yeni müracaatlar için de kayıt aldı. 

Suudi Arabistan'ın Kabe'yi genişletme çalışmaları dolayısıyla uyguladığı kota indirimi nedeniyle 2 yıldır başvuru almayan Diyanet İşleri Başkanlığı, bu sene yeni müracaatları da kabul edecek. Hem kota olması, hem de başvuru yoğunluğu sebebiyle Diyanet'in gelecek yıllarda da yeni başvuru almayabileceği belirtiliyor. 
Hacca ilk defa kayıt yaptırmak isteyenler, bankalara 20 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını il ya da ilçe müftülüklerinden, ya da Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi web sayfasından elektronik ortamda yapabilecek. 

2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilemiş sayılacak. Ancak, hac konaklama türü ya da kayıt bilgilerinde değişiklik yapmak isteyenler müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabilecekler.

KURA ÇEKİMLERİ 2 MART'TA 

Ön kayıt ve kayıt yenileme işlemlerinin tamamlanmasının ardından hacca gidecek adaylar, 2 Mart Çarşamba günü Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda çekilecek hac kurasıyla belli olacak.
Suudi Arabistan’ın Kabe’yi genişletme çalışmaları dolayısıyla uyguladığı kota indirimi nedeniyle iki yıldır başvuru alınmamasının ardından bu yıl alınacak ilk başvurularda, 1,5 milyon vatandaşın kutsal topraklara gitmek üzere ilk defa başvurması bekleniyor.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.