Bediüzzaman Said Nursi’nin vefatının 64. yıldönümünde Urfa mevlidi

Bediüzzaman Said Nursi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Şanlıurfa Dergah camiinde ruhuna okunacak mevlit ile 4 Nisan 2024 perşembe akşamı anılacak. Sivil toplum kuruluşları ve Risale-i Nur gönüllüleri tarafından organize edilen mevlit, üstat hazretlerinin vefatına tevafuk gelen hicri Ramazan ayının 25. günü akşamında okunacak. Mevlide bu sene de Bediüzzaman Hazretlerinin sevenleri, talebeleri ile Türkiye ve dünyanın dört bir yanından misafirlerin katılımı bekleniyor. Başta Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed (asm) ve bütün peygamberler, sahabeler, evliyalar olmak üzere vefatının 64. yılı münasebetiyle Bediüzzaman Said Nursi ve şehitlerimizin ruhlarına bağışlanacak. Okutulacak mevlit ile Nur talebeleri bir araya gelerek yüz yüze görüşmelerine vesile oluyor. Üstat hazretlerinin Şanlıurfa’da vefat etmesi ve ilk mezarının dergah camiinde olması itibariyle mevlidin ayrıca bir manevi değeri var.

Bediüzzaman hazretlerinin 1960 yılında Urfa’da vefat etmesi ile başta merhum Abdulkadir Badıllı ağabey olmak üzere onu yakından tanıyan Nur talebeleri, vefatının birinci sene-i devriyesinde ruhuna mevlit okutmaya karar vermişler. Daha sonraları bu mevlide Urfa ile birlikte bölge illerinden ve Türkiye’nin dört bir yanından katılımların olmasıyla mevlit geleneksek hale gelmiş. Bu sene 64.’sü okutulacak olan mevlide, Nur talebeleri ve sivil toplum kuruluşları el ele vererek programdan önce yapılacak mevlidin gönüllü olarak algoritmasını hazırladılar.

whatsapp-image-2024-03-29-at-10-35-12.jpeg

Mevlit gecesinde her detay en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor. Buna göre; teravih namazı öncesi, teravih namazı, ardından açılış konuşması, gecenin anlamına uygun kısa bir Risale Nur dersi, aşr-ı şerif tilaveti, mevlid-i şerif okunması, ilahiler ve ardından yapılacak umumi bir dua ile program sona eriyor. Mevlit sosyal medya ve yerel medyada canlı olarak yayınlanabiliyor. Görüntülü dijital davetiyeler önceden hazırlanarak bilboarlarda ve ışıklı reklam panolarında bir hafta boyunca yayınlanıyor. Dışarıdan gelen misafirlere, sivil toplum kuruluşları ve evlerde iftar yemeği ikram ediliyor. Mevlide katılanlara su ve şeker ikramı da yapılıyor. Ayrıca mevlit çevrim içi on-line olarak dergah camii avlusundaki izleyicilere de canlı olarak ulaştırılıyor.

Şimdiden şehrimizin beş yüze yakın noktasında yer alan irili ufaklı bilboardlar, Risale-i Nur'dan vecizelerle süslenmiş durumda. Aynı zamanda, bu vesile ile Risale-i Nur’da geçen tematik vecizeler insanların istifadesine sunulmuş oluyor. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun, Alem-i İslam’ı ve bizleri mevlid-i şerifte yapılacak duaların kabulüne mazhar eylesin.

whatsapp-image-2024-03-29-at-10-35-13.jpeg

Ya Rab! Gazze ve Filistin’deki mazlumlara sen merhamet eyle, Siyonist zalimleri kahhar isminle kahr-u perişan eyle ve oradaki mücahitlere inayetinle gaybi imdat eyle. Allahım! Âlemlere rahmet olarak gönderdiğin zata (asv), onun bütün al ve ashabına salat ve selam eyle. Ey merhamet edenlerin en merhametlisi! Rahmetin hürmetine bize ve Onun ümmetine merhamet eyle. Amin, amin, amin.

Bu vesileyle 4 Nisan Perşembe akşamı Şanlıurfa Dergah camiinde okunacak mevlide bütün kardeşlerimiz davetlidir. Allah’a emanet olunuz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum