Güneydoğu yeniden medeniyetlerin beşiği olacak

Güneydoğu yeniden medeniyetlerin beşiği olacak

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Karahocagil, "Vizyonumuz çok yüksek. Geçmişte medeniyetler beşiği olan bölgeyi tekrar medeniyetlerin beşiği haline getirmek istiyoruz" dedi.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, geçmişte medeniyetlerin beşiği olarak bilinen güneydoğu kentlerini yeniden eski günlerine kavuşturmak istediklerini söyledi.

GAP'ın yıllar önce bölgeye huzur ve barış getirmesi amacıyla başlatıldığını hatırlatan Karahocagil, tamamen bölge insanının refahının artırılmaya çalışıldığını dile getirdi.

GAP'ı, çok özel ve büyük bir proje olarak nitelendiren Karahocagil, "GAP'ın oluşturacağı atmosferle dünyada gıda ve enerji üssü olabilecek bir bölgeyi oluşturmaya çalışıyoruz. Vizyonumuz çok yüksek. Geçmişte medeniyetler beşiği olan bölgeyi tekrar medeniyetlerin beşiği haline getirmek istiyoruz" diye konuştu.

Şehirleşme ön planda

Karahocagil, "Şehirleşme, kültür, sanat, spor çerçevesinde çok çeşitli projeler var. Şehirlerde yaşamın iyileştirilmesi yeni eylem planımıza damgasını vurdu. Şehirlerde yaşanabilirliği artıracağız. İnsanların yaşama arzusunu artırıp bölgede kalmalarını sağlayacağız. Böylece bölge, refah seviyesi daha yüksek gelişmiş bir toplum haline gelecek. Hedefimiz bu." dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.