Gölpazarı kirazı dalında kaldı

Gölpazarı kirazı dalında kaldı

Kiraz üretimi bu sezon iki katına çıktı ancak ürünün yarısı iç pazara sunuldu, diğer yarısı da dalında kaldı.

Bilecik'in Gölpazarı İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Denizli, "Kiraz üretimi bu sezon iki katına çıktı ancak ürünün yarısı iç pazara sunuldu, diğer yarısı da dalında kaldı. Çiftçilerimiz kirazı dalında bırakarak çareyi vişnede arıyor" dedi.

Denizli, yağışlar ve ısı dengesinin farklılık göstermesinden dolayı kirazlarda çatlaklar meydana geldiğini, bu nedenle ihracata yönelik ürünlerin üreticinin elinde kaldığını, kalan kısmının ise iç piyasada tüketildiğini söyledi.

İlçede iyi kirazın 1 lira, kalitesi düşük kirazın ise 50 kuruştan alıcı bulduğunu ifade eden Denizli, "Bölgede, kalite ve kalibre bakamından en iyi kiraz ilçemizde yetişiyor. Kiraz üretimi bu sezon iki katına çıktı ancak ürünün yarısı iç pazara sunuldu, diğer yarısı da dalında kaldı. Çiftçilerimiz kirazı dalında bırakarak çareyi vişnede arıyor. Vişne şuanda 2,5 liradan piyasaya satılıyor" diye konuştu.

Kiraz üreticisi Hüseyin Uysal ise ürün fiyatının düşük, işçi maliyetinin ise yüksek olmasından dolayı kirazların dalında kaldığını belirterek, "Bunun yanında yağmurun etkisi, ihracat firmalarının gelmeyişi bizleri olumsuz etkiledi. Napolyon kirazı 1 liraya satıldığında işçi maliyetini kurtarmadığından, bölgemizde bulunan çoğu üreticiler kirazı dalında bırakarak yeni hasat olan vişneye başladı" ifadelerini kullandı.

Kaynak : AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.