Gölgeye aldanma sağlığından olma

Gölgeye aldanma sağlığından olma

Cilt sağlığı için güneş ışınlarına ve hijyene dikkat etmek gerekiyor. Dr. Okan, "Gölgeye aldanma, kremini sür, havlunu asla paylaşma' diyor

Mantar, lekelenme, isilik, sivilce, güneş alerjisi ve yanıklara sık rastladığımız yaz aylarında cilt bakımı önem kazanıyor. 'Basit ama etkili önlemler alırsanız tatili sorunsuz bir ciltle atlatabilirsiniz' diyen Medical Park Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Gökhan Okan, sıkça karşılaşılan cilt problemlerini ve alınabilecek önlemleri şöyle anlatıyor... 

GÜNEŞ OLMASADA SÜRÜN 
 11.00-15.00 arasında güneşe çıkmamaya özen gösterin. Şemsiye, şapka kullanın, güneş gözlüğü takın, açık renk giysiler tercih edin. Unutmamak gerekir ki; gölgede ve bulutlu havalarda da UV ışınları çevreden yansıyarak da deriye ulaşabilir. Bu yüzden gölgede ve bulutlu havalarda da güneş koruyucular kullanın. 

6 AYLIKKEN BAŞLAYIN 
 Kişiler cilt tiplerine göre güneş koruyucu ve hipoalerjenik, suya dayanıklı ürünler tercih edilmelidir. Güneş koruyucuların 6 aylık bebeklik çağından itibaren kullanılmasına önem verilmelidir. 

Mantar hastalığından korunmak için özellikle yaz aylarında asla çıplak ayakla yürümeyin. Ellerinizi ve ayaklarınızı yıkadıktan sonra parmak aralarınızın iyice kurumasına dikkat edin. Bunun için daima kendi kişisel havlunuzu kullanın. Eşyalar ortak kullanılmamalı. Halka açık alanlarda (hamam, otel odaları vs.) çıplak ayakla dolaşılmamalıdır.

Takvim

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.