Genel af çıkacak mı? Yargıtay Başkanı'ndan kritik af açıklaması

Genel af çıkacak mı? Yargıtay Başkanı'ndan kritik af açıklaması

Binlerce hükümlü ve hükümlü yakının gözü Türkiye'nin son haftalarda gündemini meşgul eden 'genel af' konusunda. MHP'nin başlattığı tartışmalara Yargıtay da katıldı. Peki Genel Af çıkacak mı?

Genel af konusu son günlerde Türkiye'nin merak edilenleri arasında. Hükümlüler ve yakınları olası af için umutlu. Türkiye'de pek çok kişi 'genel af çıkacak mı?' sorusuna yanıt ararken Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit konu ile ilgili bir açıklama yaptı.

Genel Af konusu ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin isteği üzerine başladı. MHP, terör ve belirli suçlar dışında bir genel af çıkarılması için talepte bulundu. Bu talep başlangıçta Ak Parti tarafından kabul görmese de, son haftalarda Ak Parti cephesi de kamu vicdanını zedelemeyecek bir çözüme sıcak bakabileceklerini bildiriyor.

YARGITAY BAŞKANI'NDAN GENEL AF AÇIKLAMASI

Af konusunda tartışmaların seyrini değiştirecek bir açıklama ise Yargıtay Başkanı Cirit'ten geldi. Cirit yaptığı açıklamada kurum olarak af konusunda bir görüş bildirmeseler de kendisinin bireysel olarak af çıkmasına karşı olduğunu söyledi.

Af konusu ile ilgili görüş bildiren Cirit; "Bu konuda kurumsal bir görüşümüz yok ama ben af çıkmasına karşıyım. Affın şöyle bir şeyi var, önceki dönemlerde yüzde 40 ceza geçiş süreciydi. Bizim 2005 tarihinde getirilen yeni ceza sisteminde, ceza kanundaki yaptırımlar ve cezaevindeki kalış süreleri de artırıldı. İnfaz sürelerine yüzde 40 yatması gereken süre idi son dönemde bu oran yüzde 66 oranında oldu. Eskiden 4 yıl yatılıyordu şimdi 6,5 yıl yatıyorsunuz. Cezaevlerindeki yetersizlik ise herkesçe malum” ifadelerini kullandı.

Genel af çıkacak mı?

Hükümetin son günlerde infaz sisteminde değişikliğe gidebileceği konuşulanlar arasında. Henüz genel af konusunda somut bir gelişme yaşanmadı. Ak Parti cephesi konu ile ilgili kamu vicdanını rahatsız etmeyecek bir çözüm üzerinde duruyor. MHP'nin de böyle bir tasarı hazırlığı içinde olduğu ve meclise sunabileceği konuşulanlar arasında.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.