Genç şairler "Mevlana" için yazacak

Genç şairler "Mevlana" için yazacak

Osmangazi Belediyesi'nin Mevlana'nın dünyaya yayılan felsefesini gençlerin hafızalarına ve ruhlarına işlemek amacıyla hayata geçirdiği ve bu yıl 7. düzenlendiği liseler arası Mevlana şiir yarışmasına başvurular başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği iş birliğinde düzenlenen şiir yarışmasının tanıtım toplantısı Karabaş-i Veli Kültür Merkezinde yapıldı.

Türkiye'de tüm liselerden öğrencilerin katılabileceği yarışmanın bu yılki konusu gençlerin içlerindeki Mevlana sevgisini, Mevlana felsefesini istedikleri gibi anlatmaları amacıyla serbest olarak belirlendi.

Yarışma hakkında bilgiler veren Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, düzenledikleri yarışmalarla gençlerin yeteneklerini keşfetmelerine olanak sağladıklarını belirterek, yeni şairlerin ve yazarların Türk edebiyatına kazandırılmasına zemin hazırladıklarını kaydetti.

İlk olarak Osmangazi ilçesindeki liseler arasında düzenledikleri şiir yarışmasını daha sonra Bursa geneline yaydıklarını belirten Dündar, "Yarışmayı artık Türkiye geneline taşıdık. Bu yarışmayla gençlerimizin edebi alanda bir şeyler ortaya koymasına imkan sunuyoruz. Dereceye giren eserleri kitap haline getirerek kalıcı hale getiriyoruz. Bizim bu etkinliklerimiz, herkes tarafından örnek gösteriliyor." diye konuştu.

Yarışmaya 81 ildeki tüm lise öğrencilerinin katılabildiğini belirten Dündar, "Jüri üyelerimiz Prof. Dr. Alev Sınar Uğurlu, Yrd. Doç. Dr. Saadettin Eğri, Metin Önal Mengüşoğlu, Ercan Yılmaz ve Mustafa Başpınar'ın değerlendirmeleri sonucunda en güzel eserleri seçeceğiz. Umarım gençlerimizin bu eserleri hak ettiği değeri bulacak ve Bursa ile sınırlı kalmayıp tüm dünyaya eserlerini duyurabilecekler. Gençlerimize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Dündar, yarışma için başvuruların 25 Kasım'a kadar süreceğini kaydetti.

Her yarışmacının 1 eserle katılabileceği yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye 3 bin ve üç mansiyon ödülleri için de bin lira ödül verilecek.

Toplantıya, Bursa İl Milli Eğitim Şube Müdürü Nevzat Gültekin, Osmangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, Karabaş-i Veli Kültür Merkezi Mevlevi Üstadı Mustafa Özbağ ve jüri üyeleri katıldı.

 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.