Genç hatipler en güzel hutbe için yarıştı

Genç hatipler en güzel hutbe için yarıştı

Gaziantep’te Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında "Güzel Hutbe Okuma Yarışması" düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen İmam Hatip Liseleri arası "Güzel Hutbe Okuma" Gaziantep il final yarışması gerçekleştirildi.

Gaziantep’te "Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Güzel Hutbe Okuma Yarışması" finali yapıldı. Ömer Özmimar Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından organize edilen "Anadolu İmam Hatip Liseleri Arası Güzel Hutbe Okuma Yarışması" finaline, Gaziantep merkez ve ilçelerden toplam 16 okul katıldı.

Şahinbey ilçesindeki Hoşgör Camii'nde gerçekleştirilen yarışmada, sıralama jüri üyelerinin çektiği kura ile belirlendi. Yarışmaya katılan okulları temsilen hutbelerini okuyan genç hatiplere, yarışmada hazır bulunan 4 jüri üyesi puan verdi.

Anadolu İmam Hatip Liseleri öğrencileri, büyük heyecanla hazırladıkları hutbeleri okuyarak yarışmada dereceye girmek için kıyasıya yarıştı. Hutbe okuma yarışmasına katılan genç hatipler, minbere çıkarak hazırladıkları hutbeleri irad ederken, yarışmaya komisyon olarak İl Müftü Yardımcısı Mehmet Güneş, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretim Hizmetleri Şube Müdürü Yahya Kemal Karaoğlan ve meslek dersleri öğretmenleri ve din görevlileri katıldı.

Jüri üyelerinin huzurunda yapılan hutbeyi güzel okuma yarışmasında, Nizip Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Telal Abdulkadir birinci olurken, Necibe Kemal Akdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Karadağ  ikinci ve Şehit Cuma Akıl Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmut Yıldırım da üçüncü oldu.

Yarışmanın ardından İLKHA’ya açıklamalarda bulunan Gaziantep İl Müftü Yardımcısı Mehmet Güneş, Hazreti Muhammed’in hicret esnasında kıldırdığı ilk Cuma namazından bugüne kadar camilerde hutbe okunduğunu ve hutbenin önemli olduğunu söyledi.

Hutbenin irşat hizmetlerinde önemli bir husus olduğunu belirten Güneş, "Hutbe anlatım teknikleri, hutbe irad etmek, karşıdakini etkilemek, doğru bilgiyi onları aktarabilmek önemlidir. O yüzden yeni yetişen gençlerimizin hutbe konusunda yetişmesi çok önem arz ediyor. Çünkü bilginin değeri kadar sunumu da çok önemlidir. Sunum iyi olmasa verdiğiniz bilginin ne kadar değerli olursa olsun sunum kötü olduğundan dolayı amaçlanan hedefe ulaşılamaz. Bundan dolayı hem bilgi iyi olacak hem de sunum iyi olacak ki fayda sağlanabilinsin ve istenen hedefe ulaşabilinsin." dedi.

Öğrencilerin daha iyi yetişebilmesi için bu tür yarışmaların çok önemli olduğunu belirten Güneş, şöyle konuştu:

Çünkü öğrencilerimiz bu yarışmaları sayesinde eksikliklerini tespit ediyorlar ve kendilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Bu da bizim için çok önemlidir. İleride de inşallah bu öğrencilerimizde camilerimize görev alacağı zaman bu tür hizmetlerde bulunacakları zaman ise tam anlamıyla yetişmiş, bu işin ehli durumuna gelmiş olacaklar.
Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretim Hizmetleri Şube Müdürü Yahya Kemal Karaoğlan da bu yarışmayı her yıl düzenlediklerini belirterek, "Bu sene de hutbe yarışmamızın koordinatörlüğünü Ömer Özmimar Anadolu İmam Hatip Lisesi yapıyor. Çevre ilçelerden katılan öğrencilerimiz yarışmaya katılıyorlar. Hem diğer ilçelerdeki arkadaşları ile kardeşleri ile tanışıp kaynaşıyorlar hem de sevgilerini ve dostluklarını arttırıyorlar. Bu da kendi mesleki gelişimlerine çok büyük fayda sağlıyor. Bu anlamda Gaziantep genelinde İmam Hatip Okulları arasında ve Ortaokullarda dâhil olmak üzere 14 yarışmanın koordinatörlüğünü yaptık ve yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Ömer Özmimar Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Şükrü İslamtürk ise yarışmanın çok güzel geçtiğini belirterek, "Milli Eğitim Müdürlüğündeki jüri üyelerimiz hem öğretmen ve öğrencilerimiz, diğer okullardan ve ilçelerden gelen görevlilerle beraber güzel bir etkinlik yaptığımızı düşünüyorum. Okulumuz Koordinatör okul olduğundan dolayı bizim için ayrı bir sorumluluğu vardı ama çok güzel bir şekilde yarışmamızı sonlandırdık, yarışmamızın sonunda kendi imkânlarımızla hediye takdimi yaptık. Bu yarışma sayesinde değerli ve  pırıl pırıl öğrenciler ile tanıştık. Hepsi de güzel bir şekilde hutbelerini tamamladılar." şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan tüm öğrenciler tebrik edilerek, çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.