Genç fideler ve Risale fidanlığı

Gençlerimiz birer fide gibidir.  Ailesinden filizlenerek ve fide kıvamında yetişmektedir. Bu fideler, kendilerine bir yer/otağ/yatak ararlar. Bünyelerine uygun bir yerleşim, fıtratlarına hitap edecek bir ortam, ruhlarına münasip bir iklim isterler. Kalplerine ses verecek, mukabil olacak bir çevre ararlar. Tek başına değil beraberce fidelerin fidanlıktan ağaç olmaya doğru ve bir orman olmaya gittiğini bilmek isterler. Bunu yaşamak isterler. Bu olmak isterler.

Fidelik gençler, tıfıl oldukları kadar masumdurlar. En güçlü tepkileri bile masumiyetin acemi haykırışlarıdır, öyle bakın hallerine.

Genç fideler, fidanlığa sığamazlar. Hayatı donduramazlar. Cevelan halleri vardır. Civandırlar. Civanmerttirler. Yiğit ve merttirler.

Kanları kaynayan bu gençleri, ateşlemek, ateşlerini yakmak, dertlerine çare, dermanlarına yar olmak ve fıtratlarına yöneltmek, orman inşa etmenin asgari şartıdır.

Fidanlıktan çıkıp orman olmanın yolu, fidanları ağaç olacakları zemine/bahçeye/toprağa/iklime uygun yerleştirmektir.

Toprağa düşen/ekilen her çekirdek, meyve verme hayaliyle yaşar.
Gençlerin meyvesi, hareketleridir. Hareketlerindeki meşru gayretleridir.

Üretkenlikleridir. Onlar ailenin/kitlenin/toplumun meyvesi ise şimdi kendi meyvelerinden çekirdekler çıkarıp onları da meyveye götürecek sürecin tekrarı noktasındadırlar.

Genç fidanlar, ağaç olmanın duruşunu ve meyve vermenin hazzını hayal ederler.
Risale Gençlik, fidanlıkları ağaç olmaya ve fıtratının/tecellisinin meyvesini vermeye aday gençleri risale etrafında buluşturur. Risale ekseninde bir yürüyüştür Risale Gençlik.

Risale Gençlik, gençliği toprağından alır. Özelliklerini ve fıtriliğini koruyarak yeni iklimine taşır.

Gençliğin hayat dinamikleri içinde her pencereyi açmak, pencerelerden sevgi ve şefkat duygusunu canlandıracak selamlar vermek derdindedir Risale Gençlik.

Gençleri, karmaşık bir dünyanın, gittikçe karmaşa halinin kesrette boğan detayları içinde tevhidini arındıran ve hedefini netleştiren yolculuğuna çıkarmak, Gençlik Rehberi’nin çerçevesinden çıkarılacak mesajlarla sağlanabilir ancak.

Risale-i Nur'un kendisi genç ve tazedir. Çağın en taze ve çağlarında en dinamik gencidir bir anlamda.

Risale-i Nur'un enerjisi/etkisi, en çok gençlere benzer. Risale-i Nur gençtir, gençliktir.

Risale genç olunca, gençler de risale oluyorlar ve birbirini sarıyorlar. Bir gencin azmi, heyecanı ve arayışı karşısından çok seçenek sunulabilir. Ama Risale gencin dramıdır, arayışının ızdırabıdır.  Gence şefkat etmenin ödenmiş bedelidir Gençlik Rehberi.

Risale Gençlik, taze hayallerin, genç umutların, girişimci ruhların, heyecanlı fıtratların en taze kanıdır. Risale Gençlik, bir enerji/vitamin deposudur.

Risale Gençlik, zamanın ve zeminin merhametsizliğine rağmen, yaşlarından büyük bir şuurla sağduyulu olmayı risale ile öğrenmiştir. Müspet hareketin, aksiyon olmanın ve müzakerenin kaliteli birer mensubudurlar.
***
Hafta sonu, Diyarbakır’da Risale Akademi/Risale Gençlik ile Diyarbakır Gönüllüleri Derneği, Akademik Geliştirme Derneği (ADAG) ve Dicle Üniversitesi Eğitim ve Sosyal Aktiviteler Kulübü müştereken Gençlik Rehberi ekseninde Gençlik Buluşmaları programını icra ettiler.

Kendilerine yatırım yapılmış, risale öğrenme sistematiğine sahip, istikrar ve fedakarlık içinde yoğrulmuş bir emeğin mahsullerini gördük. Üniversitenin  kongre merkezinde gün boyu akademik düzeyde bir etkinlikle birlikte  öncesi ve sonrası ile üç gün devam eden sosyal etkinliklerin enerjisi bir aradaydı. Bunu dinamize etme ve bir arada tutma dengesi, bir gencin moral ve aksiyon fikirlerini  diri tutar. Bunu doyasıya hafta sonu müşahede ettik.

Gençlerin  bu minvalde gençliğini iman ve fazilet üzerine inşa etmesi, hayatın en anlamlı ve öncelikli bir hedefidir. Esasta insanın  yaratılış sebebi de budur.

Gençlerin daha fazla gündemimizi dolduracağı günlerin bereketini  istemek vaktidir. Müspet mecranın temel dinamiği böyle oluşursa, Gençlik Rehberi’nin  hayata mal olması kolaylaşır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum