Emin Talha KARAMUSA

Emin Talha KARAMUSA

Gelinimi getiren arabalar…

Aşağıda iki haber sitesinden alınan, iki haberin manşeti bulunmaktadır.

Nijerya açıklarında deniz haydutları tarafından kaçırılan 15 Türk denizci kurtarıldı. Sağlık durumu iyi olan denizcilerin, Nijerya'nın Port Harcourt şehrinde bulunduğu belirtildi. (TRT Haber)

Terör örgütü PKK'nın sözde üs bölgesi Gara'ya 10 Şubat'ta başlatılan harekat sona erdi. Harekatta 53 terörist etkisiz hale getirilirken, bir mağarada tutulan 13 asker, polis ve sivil ise hain terör örgütü tarafından öldürüldü. Terör örgütüne lanet yağdı. (Habertürk)

İlk manşette (TRT Haber) korsanlar tarafından kaçırılan 15 denizcimizin kurtarıldığı müjdesi verilirken, ikinci manşette (Habertürk) operasyon neticesinde, yaklaşık 5 yıla kadar uzanan bir süredir PKK tarafından kaçırılıp, her türlü eziyet reva görülen evlatlarımızın, infaz edildiği bilgisi paylaşılmış.

Öncelikle inanan insanlar olarak biz ‘bu vazifeden terhis olacağımız’ bilgisi nedeni ile şehit olan 13 kardeşimize Allah’tan Rahmet (İnna lillahi ve inna ileyhi racuun) ve hüzünlü ailelerine Sabr-ı Cemil niyaz ediyorum. Tabi ateş düştüğü yeri yaktığı da bir gerçektir. Burada Sabr-ı Cemil nedir diye baktığımızda (Güzel sabır. Allah’tan gelen bir acıya dayanma, katlanma. Başa gelen bela ve musibetleri, hiçbir şekilde kullara şikayet etmemek) şeklinde lügatlerde ve başka yerlerde izah ediliyor.

Bu acı yüreğimizi yakarken kaçırılan 15 denizcimizin kurtarıldığı haberi geldi. Ardından, İstanbul’da aileleri ile kucaklaşma görüntülerini izlemek nasip oldu. Sevinçleri ve mutlulukları her hallerinden belliydi. Burada, ister istemez 13 şehidin de evlerine, ailelerine kavuşmalarını hayal etmek istedim fakat Malatya Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığında otopsi yapıldığını duyunca, bu güzel habere de sevinmekten hicap ettim.

Hüzünlü ve karmaşık duygular içerisindeyken, köyümüzde yaşanan bir olay hatırıma geldi. Köyümüzde akrabalarımızdan birisi oğlunu evlendiriyor yani gelin alıyordu. Yemekler dökülmüş, herkes sevinçli, gelin eve inmiş bir halde iken, damadın küçük kardeşinin trafik kazası sonucu öldüğü haberi geliyor. Herkesi buz kesen ve düğün evini, cenaze evine çeviren katmerli bir acı yaşayan evin büyüğü (babama hitaben) “Cevat, gelinimi getiren arabalar, oğlumun cenazesini götürdüler’ diyerek ağlamış.

13 ailenin her bir ferdine ve milletimize Allah’dan sabırlar diliyorum. Rabbim böyle veya benzeri acılar yaşatmasın, ailelerine kavuşan denizciler gibi (inşallah Cennetinde) sevinmeyi nasip etsin. (Amin.)

https://www.trthaber.com/haber/gundem/korsanlarin-kacirdigi-15-turk-denizci-kurtarildi-555967.html

https://www.haberturk.com/teror-orgutu-13-sivili-infaz-etti-kalles-orgute-tepki-yagdi-2972400

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum