Gaziantep Bediüzzaman Haftasına hazır

Gaziantep Bediüzzaman Haftasına hazır

Gaziantep “Bediüzzaman’ın Anma ve Anlama Platformu” unun Bediüzzaman Haftası için hazırlıkları tamamlandı.

Dursun Sivri’nin haberi

Gaziantep’te geçen yıl çok ilgi gören Bediüzzaman Haftası Etkinlikleri Programları bu yıl yeni bir formatta sunulacak.

Risale Haber'e konuşan Platform sekreteri Gül Radyo Genel Müdürü Sadık Paksoy, geçen yılki faaliyetlerden çok olumlu geri bildirimler alındığını ve programın çok beğenildiğini söyledi.

Paksoy, programda nelerin olduğunu şöyle anlattı:

Bu yıl uzun süreli ve çok kapsamlı faaliyetlerden ziyade özet sayılabilecek faaliyetler planladık. 14 Mart 2011’de Bediüzzaman Said Nursi’nin “Hutbe-i Şamiye” eseri konusunda bir konferans planlandı. Hutbe-i Şamiye’nin günümüze bakan yorumları yapılacak. Konuşmacılar Thomas Michell ve Prof. Dr. Bünyamin Duran olacak.

18 Mart 2011 Cuma günü Platform olarak kahvaltılı bir basın toplantısı düzenlenecek. 19-20 Mart tarihlerinde 2 gün, 5 seans “Barla’da Diriliş” konulu bir tiyatro gösterimi olacak. Geçen yıl da çok beğenilmişti. Bu yıl bazı eksikliklerin ikmali ve ilaveler yapıldı. Geçen yıl da bu tiyatro ekibi 5 seans gösterimde bulundular.

23 Mart 2011 akşam saat 20:00'de "Bediüzzaman Said Nursi'ye Göre
İslam Toplumlarının Geleceği Ve Dünya Barışı" konulu konferans düzenlenecek. Konferansı Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bakkal verecek.

Çantacı Necmi ağabey Risale-i Nur hizmetleri konusunda bir konferans verecek.

Gaziantep Ulu Camii’nde başta Peygamberimiz (asm)’ın ruhuna ve Bediüzzaman Sadi Nursi ruhaniyeti için Mevlid okutulacak.

Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinin bir arada bulunduğu bir sohbet toplantısı düzenlenecek. Hatıralarını dinleyeceğiz.

Program Said Özdemir ağabeyin duasıyla sona erecek.

Platformda yer alan kuruluşlar da şöyle;

·         GÜL FM

·         KÖPRÜ DER

·         KALEM DER

·         ANADOLU TEVHİD VAKFI

 

www.RisaleHaber.com

 

Bediüzzaman Said Nursi Etkinlikleri