Gazetelerin Kitap Ekleri Niçin Çıkar?

Gazetelerin Kitap Ekleri Niçin Çıkar?

Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER), “Bâbıâli Sohbetleri” kapsamında 1 Kasım Perşembe akşamı “Gazetelerin Kitap Ekleri Niçin Yayımlanıyor?” sorusuna cevap aranacak.

Risale Haber - Haber Merkezi

Ahmet Öztürk'ün haberi;

Günlük gazetelerin haftalık veya aylık olarak yayımladıkları gazete ekleri hakkında gerçekleştirilecek ilk önemli toplantı olma özelliği de taşıyan sohbet, kitap eklerinin yöneticileri ve editörlerinin katılımı ile Cağaloğlu Timaş Kitapkahve’de, saat 18.00’de başlayacak. “Bâbıâli Sohbetleri” çerçevesindeki toplantıyı Sanatalemi.net’in Yazıişleri Müdürü ve yazar Elif Sönmezışık yönetirken; Yeni Şafak gazetesi kitap eki danışmanı Ömer Lekesiz ve editörü Hale Kaplan Öz, Zaman gazetesi kitap eki Kitap Zamanı’nın yayın yönetmeni Ali Çolak, Star gazetesi kitap eki Star Kitap editörü Gülcan Tezcan ve Türkiye gazetesi kültür sanat sayfası yöneticisi Sefa Koyuncu ile yine Türkiye gazetesi yazarlarından Murat Başaran konuşmacı olarak katılacak isimlerden bazıları. Daha önce kültür sanat sayfalarında yönetici veya muhabir olarak çalışmış olan Hüseyin Sarıkoç, Özcan Ünlü, Ekrem Kaftan, Mehmet Göze ve Mehmet Nuri Yardım da programa katılacaklar arasında.

Sohbet toplantısında gazetelerin kitap eklerini ilk olarak ne zaman çıkardıkları ve ekleri hangi amaçla yayımladıkları konusu gündeme getirilecek ve konuşmacıların yanı sıra dinleyicilerin de düşünceleriyle katkıda bulunacağı toplantıda, konuşmacılara sorular da yöneltilebilecek. Herkese açık olan program, Cağaloğlu Alayköşkü No. 5 adresinde gerçekleşecek.