FSM Rektörü Muhammed Fatih Andı’nın acı günü

FSM Rektörü Muhammed Fatih Andı’nın acı günü

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Üniversitesi Rektörü Muhammed Fatih Andı’nın babası Adanalı Hattat Ahmed Fatih Andı rahmet-i rahman'a yürüdü

Fatih Sultan Mehmet (FSM) Üniversitesi Rektörü Muhammed Fatih Andı’nın babası  Adanalı Hattat Ahmed Fatih Andı rahmet-i rahman'a yürüdü.. 91 yaşındaki Ahmed Fatih Andı, oğlu Tahir Fatih Andı’yla İstanbul’da yaşamaktaydı.

Adanalı Hattat Ahmed Fatih Andı, Hattat Hamid Aytaç’ın önemli talebelerinden, hat sanatının duayenlerindendi.

Ahmet Fatih Andı, Bediüzzaman Said-i Nursi ve Mahmut Sami Ramazanoğlu ile birlikte İstanbul’da Muhammed Es’ad Erbili hoca efendinin kelâmiye medresesinde okuyan hoca Muhammed Fatih’in oğludur. Hoca Muhammed Fatih Andı'nın üç erkek evladının üçüncüsü olarak dünyaya gelmişti.  Dolayısıyla 13, 14 yaşlarındayken merhum Sami Ramazanoğlu'nun gördü ve çevresinde büyüdü. Ahmet Fatih Andı,  çocuk yaşta İslami ilimlere ve sanata meraklıydı.1960 yılında dünya çapında tanınan sanatçılarımızdan Hattat Hamid Aytaç’la tanıştı ve hüsn-i hat dersleri almak için her ay Adana'dan otobüsle İstanbul'a gelip bir hafta otelde kalarak meşk etmeye başladı.

‘’Her geldiğimde de bir hafta boyunca İstanbul’da kalırdım. Hocamdan ders alırdım, otele giderdim, saatlerce meşk ederdim.’’ diye anlatırdı.

Bu yüzden talebelerine “Ben sanatımı öğretmem, çalacaksın. Ayık olacaksın, kalemin cilvelerini kaçırmayacaksın!” diyen Hamid Aytaç'tan hat derslerini 10 yılda tamamlayan Ahmet Fatih Andı, icazetini H. 1391-M. 1971 yılında aldı.

Ahmet Fatih Andı,  “Allah ve Resulullah kelamından başka bir şey yazmadım” derdi. Adana’da bir kaç camide hattı vardır. Örneğin Adana-Tarsus yolu üzerindeki Paktaş Camii’nin hattı ona aittir; en bilineni ise Hacı Mahmut Gülek Camii’ndeki hattır. 

Adanalı Hattat Ahmed Fatih Andı, yarın Adana Asri mezarlığında öğle namazına müteakip defnedilecek. 

Ahmed Fatih Andı bugün kılınacak cenaze namazından sonra Adana Asri Mezarlığına defnedilecek.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.