Fiyatlar üreticide düştü markette arttı

Fiyatlar üreticide düştü markette arttı

Havaların ısınmasıyla birlikte patlıcan, kabak, domates gibi sera ürünlerinde mahsul arttı. Üreticide fiyatlar önceki haftalara göre düştü. Kabak üreticide 5 TL’ye, patlıcan 10 TL’ye geriledi. Bu ürünlerin fiyatı markette ise 4 katı buluyor

Bütün kış gündemden düşmeyen sebze fiyatları, marketlerde hâlâ el yakmaya devam ediyor. Özellikle örtü altı üretim olarak tabir edilen sera ürünlerinin fiyatları, havalarının ısınmasıyla birlikte üreticide düşüşe geçmiş olsa da marketler fiyatı katlamakta ısrarcı davranıyor.

Dün domatesin tarladan sofraya yolculuğunu gündeme getiren SABAH, bir kilogram ürünün Antalya'dan İstanbul'a getirilme maliyetini ortaya koymuştu. Buna göre üreticiden rafa gelinceye kadar bir kilogram domateste ortalama 5 TL maliyet oluşuyor. Ancak Antalya Hal ile market arasındaki fark üç hatta dört katı buluyor.

Patlıcanda Fark 4 Kat

Dün sera üretiminin merkezi olan Antalya Kumluca Hal'indeki fiyatları inceledik. Bunların İstanbul Hal'indeki fiyatlarına da baktık. En son market fiyatlarını kıyasladığımızda ise üretici ile market rafı arasında en az iki kat fark olduğunu gördük.

Sabah

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.