'Fırat Kalkanı Operasyonu Başarıyla Sürüyor'

'Fırat Kalkanı Operasyonu Başarıyla Sürüyor'

AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyetle, Gaziantep’in Karkamış ilçesine gelerek bölge halkını ziyaret etti.

AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve beraberindeki heyetle, Gaziantep'in Karkamış ilçesine gelerek  bölge halkını ziyaret etti.

Sınırda yaşananlar hakkında bilgi alan Gül, Cerablus'ta yürütülen Fırat Kalkanı Operasyonu hakkındaki son gelişmeleri basın mensuplarıyla paylaştı.

AKP Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Fırat Kalkanı Operasyon'nun başarıyla sürdürüldüğünü açıkladı. Karkamış'tan ayrılan vatandaşların tekrar kente döndüğünü vurgulayan Gül, Karkamış'ın şu an sükunet içinde olduğunu belirtti.

Cerablus halkına Kızılay'ın yemek vermeye başladığını aktaran Gül, mayınlı yerlerin temizlendiğini ve insani yardımların gönderilmesi için her türlü çalışmanın yapıldığını ifade etti. Cerablus'taki çocuklara oyuncak bile ulaştırdıklarını kaydeden AKP Genel Sekreteri, Cerablus halkının her zaman yanında olacaklarını ve bayramı da Cerablus'ta geçirmeyi planladıklarını ifade etti ve sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye olarak yaklaşımımız, Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunmasıdır. Asla başka bir ülkenin toprağında gözümüz yok. Suriye'nin toprak bütünlüğü, bölgemiz için de ülkemiz için de dünya için de önemlidir. Bunu korumak, Türkiye için önemli bir yaklaşımdır.”

TSK'nın operasyonu sürüyor

Türk askeri kaynakları, iki F-16 uçağının 6 IŞİD ve bir YGP hedefini vurduğunu belitti. Kaynaklar, konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi.

Anadolu Ajansı da, askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, TSK'nın gün içinde Cerablus'un güneyindeki terör örgütleri tarafından kullanılan cephanelikleri hedef aldığını belirtti.

Suriye Demokratik Güçleri'ne bağlı bir grup, Türkiye'nin bugün Cerablus'a yaptığı saldırıda askeri üslerini vurduğunu berlirtti. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de bu saldırının gerçekleştiğini söyledi.

Öte yandan, Reuter haber ajansına konuşan YGP üyeleri de,Türk ordusunun Suriye'nin kuzeyindeki saldırılarını arttırdığını belirtti ve Türk güçlerinin sınırı geçerek Kobani yakınlarına askeri araçlarla girdiğini ifade etti.  Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de, Türk askeri araçlarının sınırı geçerek Kobani yakınlarına konuşlandığını ve ordunun Kobani sınırına çukur kazdığını belirtti.

Bu iddialar, Türk yetkililerce yalanlandı.

Türk yetkililer, Türkiye-Suriye sınırına duvar örme projesi için bu çukurların kazıldığını ve inşaat araçlarının bulunduğunu söyledi. Yetkili, Türk ordusunun, Kobani'ye girdiği iddialarının asılsız olduğunu belirtti.

 

 

Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.