Fındık üreticisine tarım sigortası uyarısı

Fındık üreticisine tarım sigortası uyarısı

Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Çubukcu: "Tarım sigortası yaptırarak fındığımızı koruma altına almalıyız" dedi.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Ergin Çubukcu, üreticinin tarım sigortası yaptırarak fındığı koruma altına alması gerektiğini bildirdi.

Çubukcu, yaptığı yazılı açıklamada, son birkaç yıldır üreticilerin doğal felaketlerden büyük zarar gördüğünü belirterek, felaketlerin sigortalı olmanın önemini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.
Üreticilere, mağdur olmamaları için bir an önce kooperatife gelerek sigorta yaptırmalarını öneren Çubukcu, şunları kaydetti:

"Ürünlerin güvencesi, tarım sigortasıdır. Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) üzerinden yapılan tarım sigortalarında primin yaklaşık yüzde 65'i devlet tarafından ödeniyor. Fındık sadece üretici için değil, tüm bölge insanı için önemli bir gelir kaynağıdır. Fındık bahçelerimize gereken önemi vermeliyiz. Tarım sigortası yaptırarak fındığımızı koruma altına almalıyız."

Çubukcu, 2014 yılında fındıkta yaşanan don olayının, çiftçileri tarım sigortasına yönlendirdiğini anımsatarak, "2015 yılında üreticilerimizin büyük bölümü, tarım sigortasını yaptırdı. Aynı bilincin 2016 yılında da devam etmesini bekliyoruz. Tarım sigortasını, 'kazı kazan' olarak görmemek lazım. Sigorta yaptırdığımız her yıl 'Para alacağım' beklentisi doğru değil. Özellikle bölgemizde ani ısı değişimlerinin yaşanması, bu yılın nasıl geçeceği konusunda bizlere mesaj vermektedir. Sonradan pişman olmamak için her yıl düzenli olarak sigorta yaptırmalıyız" ifadelerini kullandı.

AA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.