'Fındık üreticisi altın yılını yaşayacak'

'Fındık üreticisi altın yılını yaşayacak'

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gülal, bu yıl fındık üreticisinin yüzünün güleceğini söyledi.

  Gülal, fındıkta 2015 yılının üretici için iyi geçtiğini, yağışların yeterli olması ve herhangi bir don olayı yaşanmaması sebebiyle fındık rekoltesinin geçen yıla göre 2 kat artacağını ifade ederek, " Üretici, ekonomik olarak, 2015 yılında altın yılını yaşayacak." dedi.

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkanı Alaettin Gülal, şunları kaydetti: "Fındığın rekoltesinin çok yüksek olmamasına rağmen arz talep dengesini sağlayacağı geçmiş yıllardan herhangi bir fındığın olmamasından dolayı üretici, ekonomik olarak, 2015 yılında altın yılını yaşayacak, yani fındık 2015 yılında üreticinin ve tüketicinin yüzünü güldürecek. Fındığın şu an iç tutma zamanı. Havaların bu şekilde gitmesi durumunda anormal bir durumla karşılaşmayacağız. Kalite olarak fındığın güzel olduğu görülüyor. Havalar böyle giderse önümüzdeki günlerde çok güzel bir iç tutacak. 

Yaklaşık Samsun bölgesinde 100 bin tonluk bir toplam ürün tahminimiz var. Şu ana kadar fındık üreticisi her şeyden memnun. İnşallah çiftçimiz 2015'i altın yıl olarak yaşayacak. Çünkü 2014'te tabii afetler nedeniyle yüksek kesimlerde fındık hasadı yapılamadı. Belki küçük oranlarda kayıplar yaşanacak ama genel anlamda çiftçinin yüzü gülecek." 

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.