Filistin'de yapılacak seçimlere halkın ilgisi yoğun oldu

Filistin'de yapılacak seçimlere halkın ilgisi yoğun oldu

Filistin Merkezi Seçim Komisyonu, önümüzdeki aylarda icra edilecek yerel seçimler için başlatılan seçmen kayıtlarının sona erdiğini açıkladı.

Açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria ile abluka altındaki Gazze Şeridi'nde yapılacak seçimler için 2 milyon 622 bin seçmenin kayıt yaptırdığı belirtildi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (HAMAS), seçimlere kaydolma oranının yüksek olmasının, Filistin halkının farkındalığını ve bu yıl yapılacak milletvekili ve devlet başkanlığı seçimlerine katılma arzularını yansıttığını ifade etti.

HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, yaptığı yazılı açıklamada, yakın zamanda yapılması planlanan seçimlerde oy kullanmak üzere seçim kütüğündeki eski bilgileri güncelleme başvurularına gösterilen yoğun ilginin, Filistin toplumunun devlet başkanlığı makamı, Yasama Konseyi ve Filistin Parlamentosu’nda görev alacak yöneticilerini seçme konusundaki rağbetini ortaya koyduğunu belirtti. Açıklamada ayrıca Filistinlilerin, meşru haklarına sımsıkı bağlı olduğuna işaret edildi.

Filistin Yönetimi Başkanı Abbas, 15 Ocak’ta 15 yıl aradan sonra işgal ve abluka altındaki Filistin topraklarında seçim yapılmasını öngören bir kararname imzaladı.

Buna göre, 22 Mayıs 2021'de milletvekili ve 31 Temmuz 2021'de devlet başkanlığı seçimleri yapılacak.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.