FETÖ fetvasının yankıları sürüyor: Türkiye’de bile böyle yaklaşılmadı

FETÖ fetvasının yankıları sürüyor: Türkiye’de bile böyle yaklaşılmadı

Yeni Şafak yazarı Selçuk Türkyılmaz, fetvayı değerlendirdi

Risale Haber-Haber Merkezi

Endonezya Sufî Ulema Meclisi'nin FETÖ hakkındaki fetvasını değerlendiren Yeni Şafak yazarı Selçuk Türkyılmaz, "Türkiye’de dahi meseleye bu kadar geniş bir açıdan yaklaşıldığına tanıklık etmedik" dedi.

"17-25 Aralık 2013’e kadar FETÖ hakkında uluorta konuşulamazdı" diyen Türkyılmaz, "Erdoğan, 2012’den itibaren bu örgüte karşı açıkça tavır almamış olsaydı bugün çok daha vahim bir durumda olurduk. Hassasiyetin oluşmamasının en önemli sebebi birçok meselede olduğu gibi FETÖ konusunun da bilgi düzeyinde ele alınmamasıdır. Bilmek önemlidir. Hislerle, inançlarla ve zanlarla hareket edildiği için örgütün saçtığı tehlikeler görülemedi. Benzer durum örgütün hâlihazırdaki tehditkar ilişkileri için de geçerlidir" şeklinde yazdı. 

Bu fetvanın ikinci bir örneği bulunmamaktadır

Asya Endonezya Sufî Ulema Meclisi tarafından FETÖ hakkında kaleme alınan fetvanın çok önemli bir gelişme ve ileriye doğru korkusuzca atılmış bir adım olduğuna dikkat çeken Türkyılmaz, "Bu fetvanın ikinci bir örneği bulunmamaktadır" dedi.

Fetva kararlarını köşesine taşıyan Türkyılmaz, "Daha ne söylensin! Asya Endonezya Sufî Ulema Meclisi FETÖ’yü itikad, fikir, gelenek, siyaset, hukuk açısından incelemiş ve ulaştığı sonuçları paylaşmış. Maddelerin daha detaylı bir şekilde analiz edilmesi gerekir. Fakat meclisin bu örgütü çok iyi incelediğini söyleyebiliriz. Sıralanan maddelerden çıkan ilk sonuçlar şunlardır: FETÖ itikadî açıdan İslam’a uymayan inanış örneklerine sahiptir, fikrî bağlamda dayandığı temeller tahrifatla kurulmuştur, gelenek bozucudur ve siyaseten Siyonist ağlara dâhil olmuştur dolayısıyla coğrafyaya yabancılaşmış bir örgüttür. Asya Endonezya Sufî Ulema Meclisi’nin FETÖ hakkında yeni bir tanımlama getirdiği anlaşılıyor. Türkiye’de dahi meseleye bu kadar geniş bir açıdan yaklaşıldığına tanıklık etmedik. Umarım farklı çevreler tarafından dikkate alınır" dedi.

FETÖ'nün Said Nursi ile ilgili olmadığını açıklayan fetva

Ulema heyeti, geçtiğimiz gün bir fetva yayınlayarak, Gülen'in Kur'an ayetlerinin tefsirinde ciddi tahrifler yaptığı, ona ait öğretilerin Kur'an ve Sünnet'e dayanan İslam akidesini bozabilecek nitelikte olduğu vurgulanarak, Bediüzzaman Said Nursi hakkında da dikkat çeken bir açıklama yapmıştı:

"Fetullah Gülen başlangıçta öğretilerini Bediüzzaman Said Nursi'ye nispet ederek yaymıştır. Fakat tahkik edildiğinde Bediüzzaman Said Nursi'nin görüşlerini tahrif ettiği ve bunu İslam ümmetinin, Müslüman gençlerin ve özellikle de üniversite öğrencilerinin ilgisini çekmek için yaptığı açıktı."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.