FETÖ fetvası veren heyet Türkiye'de: Said Nursi'nin metodunu takdir ediyoruz

FETÖ fetvası veren heyet Türkiye'de: Said Nursi'nin metodunu takdir ediyoruz

FETÖ ve Fetullah Gülen hakkında fetva yayımlayan Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi üyeleri İstanbul'da

Risale Haber-Haber Merkezi

Endonezya, Cakarta'da FETÖ ve Fetullah Gülen hakkında ve tüm müslümanlara hitaben 3-5 Ekim tarihlerinde bir fetva yayımlayan Asya Endonezya Sufi Ulema Meclisi başkanı ve beraberindeki heyet 15 Ekim 2018 günü İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nı ziyaret etti.

Siyasi telkin almadık

Ziyaret esnasında heyet başkanı Prof. Dr. Ahmed Rahman ve beraberindeki heyet "yayımladıkları fetvanın herhangi siyasi bir telkin sonucu olarak değil tamamen meclisin kendi insiyatifi ile ümmeti bu örgütün zararları ve tehlikeleri hakkında ikaz maksadı ile hazırlandığını ve bunu bir vazife olarak gördüklerini" ifade ettiler.

İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Heyeti Başkanı Said Yüce ise "vakıf olarak Asya ve Güney Asya'da etkin olan bu değerli meclisin Kur'an ve Sünnet çizgisindeki duruşlarını takdir ettiklerini, fetvayı neşretmek ile çok isabetli davrandıklarını ve bunun için kendilerine teşekkür ettiklerini" dile getirdi. 

Ayrıca vakfın amaç, yöntem ve faaliyetlerini kısaca anlatan Said Yüce "Bediüzzaman Said Nursi'nin davasının esasının materyalist fen ve felsefe akımlarının etkisi ile iman zaafı yaşayan Müslümanların imanını kurtarmak ve toplumun huzur ve emniyet içinde yaşamasına yardım etmek" olduğunu vurguladı. 

Said Nursi'nin metodunun istikametini takdir ediyoruz

"Tarikat ve tasavvufun asırlar boyu İslam'a yapılan hücumu göğüslediğini ve bu zamanda da cemiyetin imanını kurtarmaya destek olması gerektiğini açıklayan Said Yüce'ye karşılık, heyet üyeleri de "imanı kurtarmanın ve ehl-i sünnete uygun bir İslami hayatı yaşamanın önemini kabul ettiklerini, bu yönde çalıştıklarını, Bediüzzaman Said Nursi'nin metodunun istikametini takdir ettiklerini" ifade ettikten sonra, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile yeniden görüşmek istediklerini beyan ettiler.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.