Fazla dezenfektan kullanmak başka rahatsızlıklara yol açıyor

Fazla dezenfektan kullanmak başka rahatsızlıklara yol açıyor

En az zarar veren dezenfektan, su ve sabundur

Dünya genelinde hala etkisini sürdüren koronavirüs salgınında en önemli konulardan birisi de kişisel temizlik olmuş durumda. Virüsten kaçınmak en çok tercih edilen önlemlerden olan el dezenfektanlarının kullanımı konusunda uzmanlar ise önemli uyarılarda bulunuyor.

Gereğinden fazla kullanıldığında ciltte tahrişe ve farklı sorunlara yol açan dezenfektanlarda, Sağlık Bakanlığı onaylı ürünlerin tercih edilmesi öneriliyor. 

Dezenfektanların aşırı kullanılmaması gerektiğinin altını çizen Acıbadem Eskişehir Hastanesi Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Ünsal Tank, “Burada en önemli nokta dezenfektanları gerektiğinde kullanmaktır. Gereksiz yere çok fazla kullanıldığında cilt sağlığı açısından ciddi zararlar meydana gelebilir. El egzaması, farklı enfeksiyonlar, mikrobik yaralar oluşabilir. Bu sebeple dezenfektanları dozunda kullanmak gerekir. En az zarar veren dezenfektan, su ve sabundur. Evde ya da iş yerinde su ve sabun varsa tercih bu yönde olmalıdır. Sabunla deterjanı burada ayırmak gerekir. Deterjan, sabun değildir. Cildimizde deterjan benzeri temizleyici kullanmamalıyız. Kullandığımız sabunun da doğal ve gliserin açısından zengin olmasında fayda vardır. Genellikle kaliteli sabunlar, içerisinde gliserin bulunduran sabunlardır. Sabunla elimizi köpürterek bol su ile. 20-30 saniye gibi bir süre ile yıkamak yeterlidir” diye konuştu.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.