Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri kadro istiyor

Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri kadro istiyor

Yıllardır büyük zorluklarla görev yapan Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri, uzun zamandır yetkililerden kadroya alınmayı bekliyor.

Fahri (Geçici) Kur’an Kursu Öğreticileri Platformu, yaptığı yazılı açıklamada, iyileştirme değil kadro istediklerini yineledi.

Tek isteklerinin emeklerinin karşılığının verilmesi olduğu belirtilen açıklamada, “Hak ve adaletin tecelli etmesi, verilen bunca hizmetin değer bulması için fahri öğreticilere kadroları verilmelidir. İyileştirme değil Kadro istiyoruz. 3 talebimiz var: Görevde olmak şartı aranmadan, lisans, önlisans ayrımı yapılmadan, SGK prim günlerimiz baz alınarak direk kadromuzu istiyoruz.” denildi.

SGK prim günleri baz alınarak direk kadroya alınmaları gerektiği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

“Çünkü yıllardır mülakatlara tabi tutularak, kendimizi sürekli yenileyerek görev aldık. Hiçbir şarta tabi tutulmadan direk kadro istiyoruz. 2012-2022 yılları arasında çalıştığımız yıllarda eksik yatırılan sigortamızın da 30 güne tamamlanmasını istiyoruz. Diyanetimizden ve devletten bunca yıl hizmet etmiş fahri öğreticilerine iade-i itibarımızın takdir belgesi ile taçlanmasını istiyoruz. Hangi yıllarda görev yaptığımız incelenmelidir.”

“Dindar nesil projesi için kadrolu istihdama ihtiyaç var”

2011 ve 2013’deki gibi referans sisteminin bu çalışmayı etkilemesinin istenmediği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Hak etmiş, uzun yıllar görev yapmış fahri öğreticiler kadrodan yararlansın istiyoruz. 2011 ve 2013 yıllarında yaşananların faturasını 10 yıldır hizmet etmiş liyakatli, tecrübeli, donanımlı fahri öğreticilere kesmesin büyüklerimiz. Sayın Cumhurbaşkanım; Bu hizmette cefasını 10 yıldır çekmiş fahri öğreticiler sizlerden kadro bekler. Cumhurbaşkanımızın ücretlerdeki artışı müjde olarak vermesi üzücü olmuştur. Bizler için önemli olan kadromuzun teslim edilmesidir. Dindar nesil projesi için fahri Kur’an kursu öğreticilerinin kadrolu istihdam edilmesine ihtiyaç var.”

Fahri Kur’an Kursu Öğreticileri, sorunlarının çözümü için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere yetkililere bir mektup gönderdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.