Facebook’tan tarihi eser satışı

Facebook’tan tarihi eser satışı

Tarihi eser satıcıları da artık sosyal medyayı kullanmaya başladı.

Kazma vurulan her köşesinden binlerce yıllık tarihi eserlere rastlanan Bursa'nın İnegöl ilçesindeki defineciler bu kez yerini tespit ettikleri tarihi eserleri internet üzerinden satışa sundu. Facebook üzerinden alıcı aranan tarihi eserlerin nerede olduğu merak ediliyor.

Son iki ay içerisinde toprak altında bulunan Osmanlı, Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eserler kaçak kazı veya tesadüfler sonucu gün ışığına çıkıyor. Nüfus ve ekonomik açıdan Türkiye'nin birçok ilini geride bırakan ilçelerde birisi olan İnegöl kaplıca ve tarihsel zenginlikleriyle önem taşıyor. Önceki gün, kazı çalışmaları sonucu bulunduğu tahmin edilen tarihi eserlerin fotoğraf ve videoları çekilerek facebook üzerinden alıcısına ulaştırılmaya çalışıldı.

İnegöl’de bir internet cafeye gelen iki kişiden birisi 38 plakalı özel otomobilin içerisinde beklerken, diğeri cafeye girerek, aralarında oldukça büyük ebatta, başında taç bulunan insan figürü, bebek figürü, mezar başlığı ve çeşitli figürlerin yer aldığı fotoğrafları, facebook hesabından başka bir adrese gönderdi. Aynı kişi, yeni kazılmış, etrafta toprak bulunan mağara veya kuyu ya da oda gibi bir yerde bulunan figürlerin, el feneri ışığı yardımı ile görüntülerini çekerek alıcı kişi olduğu tahmin edilen adrese yine kendisine ait facebook adresi üzerinden gönderdi.
Tapınağı andıran yerin neresi olduğu, nasıl keşfedildiği, fotoğraf ve videolarını çekenlerin kimler olduğu merak edilirken, olaya el koyan jandarma ekipleri olayı aydınlatabilmek için geniş çaplı araştırma ve soruşturma başlattı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.