Evlilikler kurtulacak

Evlilikler kurtulacak

Boşanma oranlarının en yüksek olduğu İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Manisa, Erzurum, Samsun, Ordu, Van ve Zonguldak'ta evlilik öncesi eğitim verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca 2018’de evliliğin ilk 5 yılında 'geçimsizlik' nedeniyle yaşanan boşanma oranlarının en yüksek olduğu 12 ilde çiftlere verilen evlilik öncesi eğitimler yaygınlaştırılacak.

2017’DE 9 ŞEHİR

Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğünce evlilik çağında olan ve aile kurmak için bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amacıyla verilen 'Evlilik Öncesi Eğitim Programı'nın Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için başlatılan çalışma sürüyor. Bu kapsamda TÜİK verilerine göre 2013, 2014 ve 2015’te evliliğin ilk 5 yılı içerisinde 'geçimsizlik' nedeniyle boşanma sayılarının yüksek olduğu 21 ili öncelikli olarak belirleyen Bakanlık tarafından bu yıl 9 ilde çalışma yürütüldü. 2017’de Ankara, Kayseri, Malatya, Konya, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Antalya ve Adana’da yürütülen uygulamalarla projenin ilk ayağı tamamlandı. Projenin ikinci ayağında ise yine “geçimsizlik” nedeniyle boşanmaların yüksek olduğu 12 şehre yönelen Bakanlık, gelecek yıl İzmir, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Balıkesir, Tekirdağ, Manisa, Erzurum, Samsun, Ordu, Van ve Zonguldak’ta evlilik öncesi eğitimlerin yaygınlaştırılmasını sağlayacak. Evlilik öncesi eğitimler 2019’da ise Türkiye’nin 81 ilinde uygulanır hale gelecek.

SEMİNER VERİLECEK

Proje kapsamında Bakanlık uzmanları, valiler, belediye başkanları, muhtarlar ile gençlere ulaşabilecek tüm kurum ve kuruluşların yetkilileri, dini liderler ve kanaat önderleriyle bir araya gelerek evlilik öncesi eğitimler hakkında bilgi veriyor. Gerçekleştirilen seminerlerde eğitimlerin yaygınlaştırılmasına yönelik uygulamalar ele alınıyor. Bakanlığın verilerine göre, yaklaşık 5 yıllık dönemde evlilik öncesi eğitim programlarından 620 bin 69 kişi faydalandı.

  • Herkese danışman desteği
  • “Boşanma Süreci Danışmanlığı” ile çiftlerin evlilikte yaşadığı problemlerin çözüme kavuşturulması, bunun mümkün olmadığı durumlarda ise boşanma sürecinin sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi için danışmanlık desteği sağlanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın talimatıyla bu hizmetin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için yeni bir yasal düzenleme yapılması da planlanıyor. Tüm çiftlerin bu destekten faydalanması hedefleniyor.

 

3 bin çift boşanmaktan vazgeçti

Bakanlığın 2013’te başlattığı 'Boşanma Süreci Danışmanlığı' sayesinde boşanma aşamasına gelen binlerce çifte destek verildi. Uygulamanın başladığı süreçten bugüne kadar başvuruda bulunan 12 bin 144 çift danışmanlık hizmeti aldı. Boşanma aşamasındaki çiftlerin 3 bin 405’i evliliğin devamı yönünde karar verdi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.