Evlilik programları aile yapısını bozuyor!

Evlilik programları aile yapısını bozuyor!

Uzmanlar evlilik programlarının toplum için büyük ölçüde zararlı olduğunu ortaya koydu.

TV’lerin reyting kaygısıyla baş tacı ettiği evlilik programları çiftlerin evlilikten beklentilerini ortaya koyuyor. Uzmanlar ise çiftlerin milyonların önünde ‘elektrik aldım’ türevi konuşmalarının bile evlilik kurumunu sarstığı görüşünde.

Birbirini televizyonda tanıyan ‘elektrik’ alırsa ‘naklen evlenen’ çiftler, evlilik programlarının sıradan ritüelleri. Ancak uzmanlar evlilik programlarının Türk aile yapısını olumsuz etkilediğini savunuyor.

BÜYÜK ZARAR GÖRDÜ

Aile Hukuk Derneği Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, Türk toplumunun aile yapısının çok güçlü olmasına rağmen son yıllarda TV’lerde yayınlanan evlendirme programları yüzünden büyük zarar gördüğüne dikkat çekiyor.

 İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Özel Hukuk Öğretim Üyesi ve UNIDROİT Yönetim Konseyi Üyesi Prof. Dr. Bahadır Erdem, “Kişilerin aile konusunda büyüklerinden aldığı kalıplar, evlendirme programlarıyla yıkılıyor. Aile yapısını bozuyor. Olmaması gerek beklentiler oluşturuyor. ‘Elektrik aldın mı, elektrik verdin mi’ gibi dejenere kalıplar günlük kullanılan dile giriyor. Bu programlar tam bir fecaat” diye konuştu.

Evlilik programına katılanların “kullanıldığını” savunan Erdem, “Bu programlarda kazanan sadece 1 kişi olur. Kalan herkes paçavra gibi atılır” dedi.

TOPLUMA FAYDASI YOK

Gökkuşağı Aile Derneği Başkanı Salih Yıldırım da evlilik programlarının topluma zarar verdiği görüşünde. Yıldırım, “Her şeyi önceden planlanmış, ona göre hareket edilen sadece görüntünün olduğu bir sistem” diye konuştu.

bugün

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum