Evlat nöbeti tutan ailelerin umutlu bekleyişleri 592'nci gününde devam ediyor

Evlat nöbeti tutan ailelerin umutlu bekleyişleri 592'nci gününde devam ediyor

​PKK tarafından çocukları kandırılarak dağa kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbetini sürdüren ailelerin kararlı bekleyişleri 592 gündür devam ediyor.

Yaklaşık 2 ay önce Hakkâri'den evlat nöbetine dahil olan ve evlat mücadelesini sürdüren acılı baba Nazmi Turan, kızının yokluğunda 8 yıldır Ramazan aylarını ve bayramları üzüntüyle geçirdiklerini söyledi.

8 yıl önce dağa kaçırılan kızı Kadriye Turan'dan haber alamadığını belirten baba Turan, "Kızım Kadriye, HDP ve PKK tarafından 8 yıl önce dağa kaçırıldı. Kızımdan herhangi bir haber alamadım. Şu anda ölümü sağ mı onu da bilmiyorum. HDP'den kızımı istiyorum. Annesinin rahatsızlığından dolayı onu buraya getiremedim, sadece kızım için buradayım. " dedi.

Kızının HDP'nin gençlik kolları tarafından kaçırılıp PKK'ye verildiğini belirten Turan, "8 yıldır kızım dağda ne yiyip içiyor? bilemiyorum. Kızım Kadriye, Ramazan aylarında iftar da sıcak ekmek yememiz için fırına gidip kuyruğuna girerdi. Evin ihtiyaçlarını kendisi gidip yapardı. Evimiz onsuz huzursuz geçiyor." ifadelerini kullandı.

Sabah namazlarına kalktığında kızını yatağında bulamayınca çektiği üzüntüyü dile getiren baba Turan, "Onun evde olmayışından anne ve kardeşleri her gün üzülüp ağlıyorlar. 2 yaşındaki oğlum ablasının resmine bakıp 'gel' diyerek ağlıyor. Kızım eğer sesimi duyuyorsan gel teslim ol." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.