Et fiyatının düşmesi için ilginç öneri!

Et fiyatının düşmesi için ilginç öneri!

Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, fiyat artışı engellenemeyen etin ucuzlaması için koyun eti tüketimine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Yıldız, et fiyatlarının sürekli yükselmesinin birkaç sebebi olduğunu belirtti. Bu sebeplerden birinin 2 milyon Suriyeli’nin Türkiye’de bulunması ile ete olan talebin arttırdığını ifade eden Yıldız, ayrıca spekülatörlerin fiyat üzerinde oynama yaptığını vurguladı. 

Etin pahalı satılmasının bir başka sebebin de, büyükbaş hayvan etine olan yoğun talep olduğunu dile getiren Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı, son yıllarda koç ve koyun gibi küçükbaş hayvanların etinin tercih edilmediğinin altını çizdi. Yıldız, “Daha önceleri büyükbaş eti tüketimi ile küçükbaş eti tüketimin neredeyse aynıydı. Belli yaşın üstündekiler hatırlar, eskiden koyun eti, sığır etine göre daha pahalı idi. Ancak son yıllarda dana etine rağbet başladı. Yanlış bilgeler sebebiyle koyun eti eskisi kadar çok tüketilmez oldu.” dedi. 

KOYUN ETİ DAHA UCUZ VE DAHA LEZZETLİ 

Koyun etinin sığır etine daha lezzetli ve ucuz olduğu bilgisini veren Mustafa Yıldız, dana etinin 40 liraya dayandığını, koyun etinin ise 25-30 lira civarında olduğunu bilgisini verdi. Koç ve koyun etinin koktuğunun iddia edildiğini, ancak bu bilginin doğru olmadığını vurgulayan Yıldız, küçükbaş hayvan etinin daha çok tüketilmesini önererek şunları kaydetti: “Küçükbaş hayvan eti daha yağlıdır. Bu sebeple insanlara kokuyor gibi geliyor. Aslında yağlı et daha lezzetli olur. Bu gün yağlı etin de sağlık açısından zararlı olmadığı ortaya çıktı. Koyun eti dana eti kadar sağlıklı.”

2 MİLYON SURİYELİ FİYATI DAHA DA ARTTIRDI

Türk Veteriner Hekimler Birliği Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı, Türkiye’de misafir edilen Suriyeli sayısının 2 milyon olduğunu hatırlatarak üretimin aynı kalıp talebin artmasıyla da et fiyatlarının daha da yükseldiğini dile getirdi. Et fiyatlarını düşürebilmek için hayvancılığın teşvik edilmesi, girdi maliyetlerinin düşürülmesi, yem desteği verilmesi, spekülatörlerin önüne geçilmesi ve küçükbaş hayvan eti tüketiminin özendirilmesi gerektiğini belirten Yıldız, ithal silahının ise zamanında ve etkin bir şekilde kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi. 

CİHAN

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.